Zo snack jij glutenvrij!

Steeds meer mensen schrappen gluten uit hun dieet. Sommigen doen dit omdat zij coeliakie hebben, of glutenallergie. Een glutensensitiviteit kan ook voorkomen. Gelukkig heb je gluten niet nodig om gezond te kunnen eten en leven, dus kan het geen kwaad om ze te mijden. Gluten zitten in meer producten dan je verwacht. Zo is het niet alleen te vinden in brood, maar ook in sommige chips, sauzen, pasta’s en koekjes. Daarom is het goed om te weten waar je op moet letten bij het inkopen doen. Wist je dat je bij een glutenvrije webshop zoals Glutenvrij Le Poole bijvoorbeeld een veel groter assortiment glutenvrije producten vindt dan bij de supermarkt? Lees in dit blog meer tips en tricks over hoe jij glutenvrij kunt snacken!

 

Zorgeloos glutenvrij snacken

Ook in snacks kunnen gluten aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan koekjes en cake, maar ook aan soorten snacks waar je het niet verwacht. Zo kunnen gluten toegevoegd zijn aan bepaalde soorten snoep en chips als bindmiddel. In de supermarkt vind je tegelijkertijd vaak een klein assortiment echt glutenvrije producten, waardoor je soms net niet kunt vinden wat bij je smaak past. Daarom is het een goed idee je inkopen te doen bij een speciaalzaak. Zo hoef je niet telkens naar de kleine lettertjes op de verpakking te kijken om te achterhalen of ergens gluten in aanwezig zijn, maar kun je erop vertrouwen dat elk product glutenvrij is.

 

Zo maak je je eigen brood

Wil je graag je eigen glutenvrije brood maken? Ook dat kan bij een speciaalzaak. Daar kun je verschillende soorten glutenvrij meelmix vinden, waardoor er altijd wel iets tussen zit dat perfect bij jouw smaak aansluit. Je kunt hiermee de lekkerste broden in de oven of in je broodmachine thuis bakken. Zo geniet je van al het lekkere van vers brood, maar dan zonder gluten. Liever niet zelf aan de slag? Je kunt ook kant en klaar vers brood aanschaffen bij de speciaalzaak, of juist lang houdbaar brood.

 

Koekjes en cake

In de supermarkt is vaak ook maar een beperkt assortiment aan glutenvrije cake en koek beschikbaar. Gelukkig is dit anders in de speciaalzaak. Daar heb je een groot assortiment om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan salted caramel cookies, of juist biscuits met appel en andere lekkere toevoegingen. Op die manier hoef je nooit meer iets te missen, behalve de gluten dan natuurlijk!

 

No Comments

Leave a Comment