Zoeken van troost na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een verdrietige gebeurtenis. Het gemis is groot en het idee dat je diegene nooit meer zal zien, is heel pijnlijk. Je komt in een intense periode van rouw terecht. Hoe lang deze periode duurt, is voor iedereen anders. De een heeft er baat bij om zo snel mogelijk het gewone leven weer op te pakken, terwijl de ander een paar maanden nodig heeft om ervan bij te komen. Er is geen handleiding voor en er is niks fout. Er zijn verschillende manieren om troost te vinden in deze situatie.

Troost

Een van de meest voor de hand liggende manieren om troost te krijgen, is door steun te zoeken bij je vrienden of familie. Zij kennen jou het beste en weten dan ook het beste wat jou helpt. Mochten je vrienden en familie je niet genoeg kunnen helpen, kan je altijd hulp inschakelen van een professional. Er zijn veel psychologen te vinden die gespecialiseerd zijn in rouwverwerking. Misschien is dat een uitkomst.

Leven na de dood

Wat misschien ook troost kan bieden, is geloven in leven na de dood. Niemand weet zeker of dit zo is ja of nee, maar als je er zelf in gelooft, is dat genoeg om troost te bieden. Je kan dan nog gesprekken voeren met de overledene. Ook kan het gevoel alsof de overledene nog bij je in huis is, voldoende zijn om steun te bieden. Vind je het zelf een beetje een eng idee, kan je ook de hulp inschakelen van een helderziende of paragnost. Zij hebben contact met overleden mensen, en kunnen misschien ook wel met jouw dierbare contact leggen. Heb je behoefte aan contact met een paragnost? Je kan contact leggen door te bellen, maar ook door gebruik te maken van een online paragnost. Je gaat dan met hem of haar chatten en zij kunnen antwoord geven op je vragen.

Het inschakelen van een paragnost is voor veel mensen een drempel. Niet iedereen gelooft hierin en ze hebben het idee dat ze voor de gek gehouden worden. Hier moet je je niks van aantrekken. Als het jou helpt in je verwerking van het verlies, moet niks je laten tegenhouden.

 

No Comments

Leave a Comment