Zonneboiler subsidie 2019

Een zonneboiler zorgt dat tapwater warm wordt door gebruik te maken van zonlicht. Een zonneboilercombi zorgt daarnaast ook voor verwarming. Een van de grootste en duurzaamste voordelen van zonneboilers is dat er geen gas verbruikt wordt, en daarnaast is er sprake van een kleinere hoeveelheid CO2 uitstoot. Deze vorm van groene energie is dus zonder twijfel een duurzame besteding. Dit is dan ook de reden dat de Rijksoverheid subsidies uitreikt om duurzame energie aan te moedigen. Tot 2021 is het mogelijk om gebruik te maken van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De aankoopprijs van zonneboilers wordt door deze subsidie ontzettend verkleind. Het is zelf mogelijk om tot wel €2000 minder te betalen. Naast de zakelijke sector en gemeenten is deze subsidie voor zonneboilers ook te verkrijgen als consument. 

Waarom bestaat deze subsidie? 

Het is voor de Rijksoverheid belangrijk om aan te sporen op duurzame vormen van warm water en verwarmen. Door een subsidie hiervoor aan te bieden, en daarmee het financiële aspect te bevorderen, wordt dit mogelijk gemaakt. Het gebruik van zonneboilers met collectoren heeft een aantal positieve aspecten:

  • Geen gebruik van aardgas
  • Energiebesparing
  • Verminderde CO2 uitstoot   

Het voordeel van zonneboilers ten opzichte van zonnepanelen

Bent u aan het nadenken geslagen over de verschillen tussen zonnepanelen en zonneboilers? Ik zet het even voor u op een rijtje. In de zomer behalen zonnepanelen logischerwijs verweg het meeste rendement. Nu is dat ook zo voor zonneboilers. Het verschil zit hem echter in dat het profijt voor zonneboilers in de winter groter is. 

Om hier dieper op in te gaan: het water in uw boiler kan in de zomer in korte tijd 95 graden zijn. In de winter daarentegen, wanneer de zon helemaal niet extreem veel schijnt maar het wel open weer is, kan de boiler toch nog water van 40 graden opleveren. Dit betekent dat uw directe kraanwater 10 graden is. Op deze manier wordt er nog flink bespaard met de zonneboiler. Ook ow cv-ketel hoeft dan minder hard zijn best te doen. 

Zonneboilers blijven dus in elk seizoen hun best doen en iets opleveren. Ook wanneer de zon dus niet direct schijnt kunt u ervan profiteren. Dit lijkt ons zeker de moeite waard.   

No Comments

Leave a Comment