Zorg goed voor je personeel

Als werkgever is een van je belangrijkste taken om goed te zorgen voor je personeel. Jij wilt namelijk dat ze iedere dag komen werken en dat ze hun werkzaamheden goed uitvoeren. Op deze manier blijven je klanten tevreden en kan je bedrijf dus blijven bestaan. In dit blogbericht lees je hoe je goed kan zorgen voor je personeel.

Goed plannen

Een kwaal die steeds meer voorkomt onder werknemers is een burnout. Doordat ze te veel hooi op hun vork nemen en dit niet kunnen aangeven bij hun werkgever raken ze letterlijk opgebrand. Dit wil je natuurlijk te allen tijden voorkomen als werkgever en daarom is het belangrijk om een goede personeelsplanning te hebben. Hierbij is het de bedoeling dat er een optimale mix wordt gemaakt tussen de behoefte van het personeel en de beschikbaarheid van het personeel.

Uitkeringen

Zoals hierboven al werd aangehaald kan het voorkomen dat een medewerker ziek wordt. Ook dan moet je als werkgever goed zijn voorbereid om voor de medewerker te zorgen. Soms is een medewerker maar een week ziek en hoeven er geen maatregelen te worden genomen. Maar het kan ook gebeuren dat een medewerker langer dan een jaar uit de running is. Dan moet je je gaan verdiepen in verschillende uitkeringen zoals een IVA-uitkering of een WGA-uitkering. Daarnaast is het ook goed om als werkgever te laten zien dat je er voor ze bent door bijvoorbeeld een kaartje te sturen.

Bedrijfsuitje

De werknemers werken iedere dag weer hard voor je bedrijf en dit mag zeker beloond worden. Dit kan je doen in de vorm van een vrijdagmiddagborrel of een bedrijfsuitje. Dit biedt niet alleen het voordeel dat werknemers tevreden blijven, maar ook dat ze zich dan meer gaan inzetten voor jouw bedrijf. Als laatste leren de medewerkers elkaar ook beter kennen wat zorgt voor een beter teamverband.

No Comments

Leave a Comment