Tapijten kopen? Waar moet je op letten

Tapijten kopen

Tapijten zijn een makkelijke manier om een ruimte snel een andere look en feel te geven. Online een tapijt aanschaffen kan best een opgave zijn, op een foto is het soms moeilijk te in te schatten hoe ‘ie er in het echt uit ziet. Hoe zorg je ervoor dat je een geslaagde aankoop maakt? In deze blog helpen we je graag op weg met een paar handige tips.

De grootte

Vaak vind je bij de beschrijving de afmetingen van een tapijt, maar is dit wel de juiste grootte voor in jouw woning? Een leuke manier om dit te testen is door kranten op de grond te leggen die net zo groot is als het tapijt van de foto. Op deze manier krijg je een goede indruk van de grootte van je kleed.

Antislip

Heb je een gladde ondervloer en wil je niet dat je kleed steeds verschuift? Kijk dan of het tapijt een antislip ondertapijt heeft.

De vorm

Een rond vloerkleed staat erg leuk bij een vierkante ruimte omdat het zo de rechthoekige vorm van de kamer doorbreekt. Bij andere vormen kun je beter kiezen voor een rechthoekig of vierkant exemplaar, het wordt anders snel rommelig.

 

Hoogpolig of laagpolig

Hoogpolige tapijten zijn gemaakt met een langere lus dan laagpolige vloerkleden. Hierdoor is het kleed wat dikker en daardoor zachter. Heerlijk wanneer je met je blote voeten over het tapijt wil lopen, of je kleine koters op wil laten spelen. De hoge polen maakt het wel wat lastiger om je tapijt schoon te maken, in tegenstelling tot een laagpolig tapijt.  Een laagpolig tapijt is platter, waardoor er minder makkelijk vuil tussen de polen kan komen te zitten. Hierdoor is een laagpolig tapijt wel wat minder zacht, maar heeft het wel een stoer en modern uiterlijk.

No Comments

Leave a Comment