Investeren in je kledingkast? Dit zijn de dingen waar mensen écht op letten!

Nu de zon weer meer gaat schijnen, is het voor velen tijd om de winterkleren eindelijk op te bergen en de zomerkleren weer vanuit de berging (of achterkant van je kledingkast) te halen. Meteen ook het ideale moment om eens goed al je kleren te sorteren: wat draag je nog, wat draag je niet meer en wat valt praktisch uit elkaar …. In dit artikel hebben we het over hoe je dit het best doet en welke kledingstukken je het best extra kritisch naar kijkt – want dit zijn de dingen waar andere mensen echt op letten. 

Opruimen zoals Marie Kondo

Opruimen is geen zo’n leuk werkje, maar het kan wel een fijn gevoel geven eens je kledingkast geen drama meer is. Wat handig kan zijn, is om de Marie Kondo-methode te implementeren: is het iets dat je nog plezier brengt? Indien niet: weg ermee! 

 

Wees ook eerlijk met jezelf: als je iets al jaren in je kledingkast hebt en het niet meer draagt, of er niet meer in past, breng het dan weg of verkoop het online. Wie weet kun je nog wat geld verdienen! 

Kies voor goede materialen

Nu bedoelen we niet meteen zijde, maar na een paar wasjes zie je écht wel het verschil tussen een t-shirt van 100% katoen of merinowol en eentje van een of andere synthetische blend. Soms betaal je net wat meer voor kwaliteit, maar je merkt ook dat deze kleding veel langer mooi blijft. En dat is dan weer iets dat andere mensen opvalt! Je wil toch ook degene zijn die volgens vrienden/familie altijd goed gekleed is?

Kies voor kwalitatieve accessoires en schoenen

Als het op kleren aankomt, kun je vaak iets goedkopere kleding kopen die er nog steeds kwalitatief uitziet. Maar als het op accessoires en schoenen aankomt, is het vaak de moeite waard om net wat meer te betalen. 

 

Goedkope accessoires gaan immers heel snel veranderen van kleur, en daardoor zie je gewoon heel snel dat ze goedkoop zijn. Iedereen spot immers groene vingers en groene oren! Ook fake leer is makkelijk te spotten door de shine en het feit dat dit snel gaat kraken. Zeker bij schoenen is het belangrijk om dit te onthouden. Mensen kijken ontzettend naar de schoenen die andere mensen dragen, dus kies voor goede, leren schoenen. Die zien er veel langer goed uit in vergelijking met nepleren schoenen. 

 

Ook is het een aanrader om een goede portefeuille te hebben en als vrouw om een mooie handtas te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een cardprotector laten graveren met je naam op, wat er heel leuk en exclusief uitziet. Of kies voor een leren miniwallet

 

Veel succes bij het opruimen van je kledingkast! 

 

No Comments

Leave a Comment