Voordelen van investeren in Ripple

Ben jij investeerder? Of droom jij ervan om van geld meer geld te maken? Dan heb je je vast al meer verdiept in cryptovaluta en is de term ‘Ripple’ vast ook al aan je voor bij gekomen. Hieronder lees je meer over de munt en wat de voordelen van investeren voor jou kunnen zijn.

Wat is Ripple nu precies?

Het bedrijf Ripple is opgestart in 2012, Californië. Het doel van het Ripple netwerk is het stroomlijnen van transacties tussen banken. Dit zodat het betalingsverkeer een stuk sneller verloopt dan de traditionele manier zoals wij die nu kennen. Hierbij zijn banken een tussenpartij die het proces vertragen. Nu las je net inderdaad dat Ripple een netwerk is en niet een munt. Dit heb je goed begrepen. De digitale munt (ook wel coin) die voortkomt uit dit netwerk is namelijk de XRP. Benieuwd geworden naar de waarde van de XRP en Ripple koers? Deze kan je hier vinden.

Waarom zou ik dan moeten investeren?

  • Elke week weer een nieuwe bank

Momenteel testen meer dan honderd banken wereldwijd de technologie die zich verschuilt achter Ripple. Het doel van Ripple staat op totaal 200 banken die gebruik maken van de uitgevonden software. Dit betekent dat er elke week weer een nieuwe bank is die zich aansluit en de XRP gaat gebruiken. De digitale munt staat dan ook in de top 5 van cryptoprojecten met de hoogste market cap.

  • Supersnelle transacties

We weten dat cryptovaluta bekend staat om haar super transactiesnelheid. Dit geldt voor de Ripple niet anders. Maar hierin maakt deze digitale munt wel haar onderscheid. Zo is de XRP zelfs sneller dan VISA. En wanneer je dit combineert met de betrouwbaarheid die gepaard gaat met de munt, is de gedachte om hierin te investeren zeker niet gek.

  • XRP vs. Paypal

Paypal staat ook bekend om haar voordelen die ze op doet met de financiële tech- en blokchain technologie. XRP is dan ook een grote concurrent. Zeker nu wereldwijd steeds meer banken gebruik maken van Ripple, krijgt PayPal het iets wat benauwd. Deze beknellende gevoelens leiden zelfs tot het aanklagen van Ripple door PayPal. XRP is en blijft een snel, goedkoop en betrouwbare coin welke haar bestaansrecht wil bewijzen. En dit doet ze nu eenmaal gewoon goed.

No Comments

Leave a Comment