5 tips om je huis beter te isoleren

De energiekosten zijn torenhoog en het de energierekening kost je inmiddels een heleboel geld. De energieprijzen zijn de pan uit gevlogen. Ondanks dat iedereen probeert zo duurzaam mogelijk te zijn, voelt het misschien als dweilen met de kraan open. Wat kun je nou eigenlijk nog doen om je huis beter te isoleren zodat de energiekosten lager zijn? In deze blog geven wij je een aantal simpele tips om dit te kunnen doen. 

  • Gordijnen 

 

Gordijnen kleden niet alleen je woning mooi aan maar bieden ook meer privacy ’s avonds. Maar dat is nog niet alles; ze zorgen ook voor de nodige isolatie van je woning. De stilstaande lucht tussen het raam en het gordijn warmt snel op. Dit verhoogt de isolatie in de woning. 

  • Zet de verwarming lager 

 

Dit klinkt heel erg logisch maar zet de verwarming lager of zet de verwarming op tijd uit. Voor één uur voor het slapen gaan, kan dit maar liefst vier procent in verbruik schelen. Tegenwoordig zijn er ook handige apps en thermostaten die je vanaf afstand kunt bedienen. Zeker het proberen waard! 

  • Indeling van de tuin 

 

De tuin is niet het eerste waar je aan denkt bij het isoleren van je woning. Maar dit kan toch werkelijk een verschil maken. De indeling van de tuin kan een groot effect hebben op het verbruik. Muren die op de wind staan kun je afschermen met een heg. Dit kan de kosten in energieverbruik reduceren. 

  • Laat de radiator warmte reflecteren 

 

Door reflecterend folie te gebruiken achter de radiator, wordt de warmte die de radiator straalt de kamer in gestuurd. Veel warmte gaat verloren door de buitenkant van je huis, maar door de warmte de juiste kant op te sturen, kun je dit voorkomen. 

  • Triple glas 

 

Triple glas zorgt voor warmte én geluidsisolatie. Het is een duurzaam product met een lange levensduur. Op de lange termijn kan triple glas je veel stookkosten besparen. 

 

Triple glas kopen 

Bij GlasGigant zijn we specialist op het gebied van glas en het isoleren van je woning met triple glas. Je kiest zelf een afleverdatum, het triple glas wordt op maat gemaakt en binnen drie werkdagen geleverd. Triple glas bestel je bij GlasGigant!

No Comments

Leave a Comment