Een inboedelverzekering afsluiten

Wanneer u een huis bezit zult u kunnen vaststellen dat er veel verschillende verzekeringen op de markt zijn die u zou kunnen overwegen. Dit geldt met name voor de inboedelverzekering. Wil je weten wat een inboedelverzekering is en waarom het zo interessant is om af te sluiten? Lees dan snel verder.

Wat is een inboedelverzekering?

Allereerst moeten we kijken naar wat een inboedelverzekering is. Dit is een verzekering die, zoals de naam al aangeeft, specifiek gericht is op het verzekeren van mogelijke schade aan de inboedel van uw woning. Maar wat is de inboedel nou precies? Simpel gezegd gaat het hier om alles wat er zich los bevindt in het huis. Alles wat aan de woning vastzit, behoort niet tot de inboedel.

Hoe zit het met alledaagse voorwerpen die zich buiten de woning bevinden?

Een belangrijke vraag die mensen zich stellen bij het afsluiten van een opstalverzekering, gaat over de inboedel buitenshuis. Kan dit worden verzekerd met een inboedelverzekering? Dit is mogelijk, maar is meestal niet het geval. In de eerste plaats wordt bij de verzekering aandacht besteed aan de inboedel die zich in of rondom het huis bevind.

Om uw inboedel buitenshuis verder te beschermen is een aanvullende verzekeringspremie vereist. Met andere woorden, als u bij het verzekeren van uw woning op die bescherming wilt kunnen rekenen, moet u rekening houden met de hogere verzekeringspremie. Is dit voor jou geen probleem en ben je vaak op reis? Dan is deze extra dekking zeker het overwegen waard.

Hoe wordt de premie voor een inboedelverzekering bepaald?

Bij het afsluiten van een opstalverzekering is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de prijs die daarvoor in rekening wordt gebracht. De premie die u voor een inboedelverzekering moet betalen, wordt in principe bepaald op basis van twee verschillende factoren:

  • De waarde waarvoor de inboedel moet worden verzekerd;
  • De mogelijke extra dekkingen die worden afgesloten;

Het spreekt voor zich dat bij het afsluiten van een inboedelverzekering altijd rekening wordt gehouden met de waarde van de inboedel. Meestal wordt de schatting voornamelijk gemaakt op basis van de globale waarde. Ben je eigenaar van een of meerdere kunstwerken hebt? Dan kan het de moeite waard zijn om bij het afsluiten van een inboedelverzekering een aparte taxering te laten doen. Op deze manier kunnen onaangename (financiƫle) verrassingen bij een bepaalde claim worden voorkomen.

 

No Comments

Leave a Comment