Van welke Formule 1 circuits is het jammer dat ze dit jaar zijn afgevallen?

De FIA en Liberty waren genoodzaakt om een alternatief kalender voor het Formule 1 seizoen samen te stellen om er toch nog een volwaardig wereldkampioenschap van te maken. Wegens het Coronavirus was het helaas erg lastig of onmogelijk geworden om op een aantal circuits te racen, waardoor er een heleboel circuits afgevallen zijn. As we speak zijn ze nog steeds nieuwe circuits aan het toevoegen aan de kalender, Welke circuits er nog meer worden toegevoegd kan je volgen op Gptoday.net. Van welke circuits is het nou echt jammer dat ze zijn afgevallen?

Hanoi Street Circuit (Vietnam)

Op dit splinternieuwe circuit in de hoofdstad van Vietnam zou in 2020 eigenlijk voor de allereerste keer op gereden worden, helaas moet dit door het Coronavirus een jaar uitgesteld worden. Het 5,6 km lange circuit heeft elementen van meerdere bestaande circuits, zoals Suzuka, Monaco en Japan. Ook heeft het een recht stuk van 1,5 km, na Bakoe het langste rechte stuk op de kalender. 

Zandvoort (Nederland)

2020 zou natuurlijk ook het jaar zijn dat de Formule 1 weer zou terugkeren in Nederland, het aangepaste Zandvoort zou het toneel zijn. Om inhaalmogelijkheden te vergroten zijn er in enkele bochten een banking aangebracht, zodat er met hogere snelheden en eventueel met DRS open in deze bochten gereden kan worden. Het grote oranjefeest moet dus nog een jaar wachten, tot mei 2021. 

Monaco 

Monaco is ieder jaar weer een spektakel om te zien, misschien niet perse de race maar zeker alles wat er omheen gebeurd. De glitter en glamour van Monaco is toch ook een reden waarom veel mensen er jaarlijks weer naar toe kijken, de kwalificatie is ook altijd fantastisch om te zien. 

Suzuka (Japan)

Suzuka is een circuit dat zeer geliefd is bij veel coureurs, dit komt dat haar snelle bochten combinaties en de coureurs moeten technisch goed kunnen rijden. Hierdoor is het circuit ook erg leuk om als toeschouwer naar te kijken, overigens is het ook ontworpen door de Nederlandse circuit- en auto ontwerper Hans Hugenholtz en heeft Max Verstappen hier zijn eerste meters gereden in een Formule 1 auto. 

 

Autódromo José Carlos Pace (Brazilië)

Het Autódromo José Carlos Pace, ook wel Interlagos naar de gelijknamige wijk genoemd, is een circuit dat in São Paulo gelegen ligt. Veel Formule 1 fans vinden dit een mooi circuit om naar te kijken en er vinden vaak ook memorabele momenten plaats. Denk maar eens aan de inhaalactie van Lewis Hamilton op Timo Glock in de allerlaatste ronde waarmee hij zijn allereerste wereldkampioenschap binnen haalde of de regenrace van Max Verstappen in 2016.

No Comments

Leave a Comment