Een rondreis door Japan; hier moet je zijn geweest!

Japan, een land vol prachtige cultuur en geschiedenis, fascinerende technologie en betoverende natuur. Een rondreis Japan is een onvergetelijke ervaring waarbij je de vele hoogtepunten van het land kunt ontdekken. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest iconische bestemmingen die je niet mag missen tijdens jouw rondreis door Japan. Lees verder!

Tokyo – de stad van wonderen

Reizen op maat zijn de beste manier om Japan te bezichtigen. De eerste stop op onze reis is de hoofdstad van Japan, Tokyo. Hier kun je de drukke en levendige stad ontdekken, waar moderne technologie en oude tradities samenkomen. Een must-visit is de Tokyo Skytree. Dit is het hoogste gebouw in Japan, en is wel 634 meter hoog! Je kunt hier terecht voor een adembenemend uitzicht over de stad en de omgeving. Een andere beroemde bezienswaardigheid is de Meiji Jingu-tempel. Deze tempel is gewijd aan de voormalige keizer Meiji en zijn vrouw. Zeker een bezoekje waard!

Kyoto – de stad van de tempels

Vanuit Tokyo reizen we verder naar Kyoto, de oude keizerlijke hoofdstad van Japan. Er zijn hier verschillende tempels te vinden, waarvan de meeste dateren uit de periode van de Heian (794-1185). De Kinkaku-ji-tempel, ook bekend als het Gouden Paviljoen, is echt een must-visit. Dit prachtige bouwwerk is bedekt met bladgoud en ligt in het midden van een prachtige Japanse tuin. Andere mooie plekken om te bezoeken zijn de Fushimi Inari-taisha, een tempel met heel veel roodachtige poorten. Ze hebben deze kleur omdat het wordt gezien als een amulet tegen duivelse krachten. Het is echt spectaculair om te zien! Verder kun je nog terecht bij de Kiyomizu-dera-tempel, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Hiroshima – de stad van vrede

Een andere belangrijke stop op onze reis is Hiroshima, de stad die helaas bekend staat om de atoombom die er in 1945 viel. Tegenwoordig is Hiroshima echter best wel een vredige stad. Hier komen mensen over de hele wereld om de indrukwekkende geschiedenis en cultuur van Japan te ervaren. Het Peace Memorial Park en het Hiroshima Peace Memorial Museum zijn zeker een bezoek waard. Hier kun je meer te weten komen over de tragische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog en de impact die deze hebben gehad op de stad.

Nara – de stad van de herten

Onze reis eindigt in Nara, een stad die bekend staat om haar talloze herten. Deze dieren worden beschouwd als heilig en mogen daarom vrij om door de stad lopen. Een must-visit is het Nara Park, waar je de herten van dichtbij kunt zien en voeren. Het zijn er wel meer dan 1200! Een andere bezienswaardigheid is de Todai-ji-tempel, die de grootste houten constructie ter wereld bevat en de thuisbasis is van een gigantisch bronzen beeld van Boeddha. Een rondreis door Japan is dus zeker de moeite waard!

No Comments

Leave a Comment