Het grootste plezier beleven kinderen in een peuter zwembad

Leren praten, schrijven, het vinden van evenwicht en het ontwikkelen van balans zijn eigenschappen die een kind ontwikkeld in zijn of haar peuter jaren. Een peuter zwembad kan jouw peuter hierbij helpen op een veilige en verantwoorde manier. Naast dat een peuterbad heel leerzaam voor het kind is, is het natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk om lekker te spelen in een zwembad.

Waar een veilig peuterbad aan moet voldoen

Allereerst zorg je zelf natuurlijk voor de beste veiligheid van jouw kind. Laat jouw peuter dan ook nooit zonder toezicht alleen zwemmen in een opblaaszwembad of peuterbad. Natuurlijk denken de fabrikanten ook met jou mee als het gaat om veiligheid voor jonge kinderen. Een goed peuterbad heeft daarom nooit geen kleine losse voorwerpen die in de mond van een kind passen. Een peuterbad heeft altijd een maximale vulhoogte zodat het water nooit boven een bepaald niveau kan komen. Tot slot heeft een goed peuterbad 1 of meerdere keurmerken waaruit blijkt dat het zwembad alle blootgestelde testen voldoende heeft afgerond. Zo weet jij zeker dat je een veilig peuterbad voor jouw kindje koopt.

Peuter zwembaden met een eigen glijbaan zijn het allerleukste

Peuter zwembaden zijn verkrijgbaar in alle kleuren, maten en vormen. De meeste peuterbaden hebben zelfs een speciaal thema. Wat dacht je van een echt dinosaurus zwembad, of een peuterbad in de vorm van een heerlijke lolly. De aller coolste peuterbaden hebben zelfs een eigen glijbaan met watersysteem. Je kunt de tuinslang dan aansluiten op watersproeiers in het zwembad waardoor de glijbaan altijd nat wordt gehouden en dus goed glijdt.

Hoe bepaal je het juiste formaat peuterbad of opzetzwembad voor in jouw tuin?

Bij het aanschaffen van een zwembad moet je naast de afmetingen van het zwembad ook rekening houden met de ruimte die zwembadaccessoires zoals pompen, warmte matten of tuinslangen in beslag nemen. Naast accessoires wil je rondom jouw zwembad een vrijezone van minimaal 50 cm creëren zodat er in het geval van nood altijd langs het zwembad gelopen kan worden. Kijk voor de beste zwembaddeals even bij Vikingchoice. Daar weten ze alles van peuterbaden, opblaaszwembaden en opzetzwembaden.

No Comments

Leave a Comment