Skaten is gezonder dan je denkt

Bij een gezonde levensstijl hoort niet alleen een goede voeding, maar ook beweging. Je hebt verschillende soorten sporten die je kan beoefenen, maar soms wil je iets nieuws en wat anders. Vaak wordt er gekozen voor de sportschool of juist baantjes zwemmen in een zwembad, dit zijn zeker goede opties om te bewegen. Daarnaast is boksen de laatste jaren ook een populairdere sport geworden, maar wat minder bekend is en wel heel effectief is skaten. Skaten kan je zowel buiten als binnen doen waardoor je bij alle weersomstandigheden deze sport kan uitoefenen.

Vaak wordt skaten gezien als een hobby waar veel mensen in hun jongere jaren gebruik van hebben gemaakt op de lokale skatebaan. Dit was vaak een plek om met je al je vrienden bijeen te komen. Skaten wordt hierdoor niet vaak als sport gezien, maar heeft veel meer voordelen als dat je van te voren zou denken.

Wanneer je wilt afvallen is het van belang dat je meer calorieën verbrand dan het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Skaten is een cardio vasculaire training, dit houdt in dat je hart bij deze training harder zal moeten werken. Met een uur inline skaten verbrand je al snel 600 calorieën per uur.

Naast dat je met skaten af kunt vallen is het ook een hele goede krachttraining waardoor je meer spierdefinitie creëert. Wanneer je gaat skaten zorgt dit ervoor dat buikspieren, bilspieren en beenspieren worden getraind.

Wanneer je het standaard skaten onder de knie hebt kan je dit verder uit gaan breiden met verschillende tricks. Het voordeel ervan is dat bijna iedere gemeente een skatebaan buiten geplaatst heeft, maar er worden ook steeds meer indoor skatevoorzieningen gebouwd waardoor wanneer het buiten minder weer is je toch kan blijven oefenen.

No Comments

Leave a Comment