Standaardmedicijnen voor in huis

medicijnen

Er zijn verschillende medicijnen, die eigenlijk niet in je woning zouden mogen ontbreken. In dit artikel zetten we een aantal van deze medicijnen voor je op een rijtje. Naast medicijnen zou je ook een EHBO-koffer standaard in huis moeten hebben. Met een EHBO-koffer heb je de mogelijkheid om gezinsleden van eerste hulp te kunnen voorzien na een ongeluk. Denk bijvoorbeeld aan een verbandje, een flesje jodium, pleisters en soortgelijke hulpmiddelen, die aan de gemiddelde EHBO-koffer worden toegevoegd. Houd er rekening mee, dat het verstandig is om dergelijke hulpmiddelen eens in de zoveel jaar te vervangen. Op de verpakking vind je tot wanneer de hulpmiddelen te gebruiken zijn.

Handige medicijnen voor in je medicijnkast

Een paracetamol is wellicht het populairste medicijn onder Nederlanders. Wanneer je last hebt van hoofdpijn, kan het innemen van een paracetamol helpen de pijn te verlichten. Zo word je niet langer gehinderd door deze zeurende pijn. Ook medicijnen om keelpijn te verlichten komen goed van pas. Keelpijn speelt soms in een keer op, waardoor je geen tijd meer hebt om de medicijnen nog in de winkel te kopen. Een derde voorbeeld van een medicijn wat niet mag ontbreken is een middeltje om een verstopte neus te verhelpen. Je kunt deze medicijnen bij iedere drogisterij kopen.

Andere belangrijke medicijnen voor in huis

Reeds werden drie van de populairste medicijnen beschreven. Er zijn echter tal van andere medicijnen, die ook van pas kunnen komen in huis. Denk bijvoorbeeld aan een diarreeremmer! Niet alleen in huis komt een diarreeremmer van pas. Ook op vakantie nemen veel mensen een dergelijk medicijn mee. De hygiëne is in het buitenland vaak minder goed dan in je eigen woning, waardoor maag- en darmklachten al snel op kunnen spelen. Een vijfde voorbeeld van een populair medicijn is ibuprofen. Dit middel verlicht onder andere spierpijn na een intensieve training.

No Comments

Leave a Comment