Hoe verging het Max verstappen in Bahrein?

maxverstappen

Op het warme Bahrain International Circuit vond de tweede GP van 2019 plaats, tijdens dit raceweekend zouden de verhoudingen tussen alle teams echt vorm moeten aannemen, aangezien dit circuit een stuk meer lijkt op andere circuits dan het circuit van Melbourne, dat toch een beetje de vreemde eend in de bijt is. Verstappen hoopte het goede begin van het seizoen door te kunnen zetten in Bahrein, dit is echt niet vanzelfsprekend aangezien Bahrein al jaren geen succesvolle GP is geweest voor het team van Red Bull, afgelopen jaar haalden ze zelfs 0 punten.

De verwachtingen na de GP van Australië

Gezien het oppermacht van het team van Mercedes leek Bahrein ook een prooi voor hun, zeker gezien de snelheid en de problemen van Ferrari in Australië. De snelheid van Red Bull was ook prima, ook al finishte Gasly in Australië niet in de punten, toegegeven dat het in Australië zeer moeilijk in te halen is was de derde plek van Verstappen een boost voor het team. Omdat Australië ook al jaren een echte Mercedes circuit wordt genoemd, was de verwachting dat Red Bull in Bahrein samen met Mercedes voor de podiumplekken zou gaan strijden, mocht Ferrari de problemen op kunnen lossen zouden hun zich hier ook tussen mengen.

Ferrari oppermachtig

Hoe ‘slecht’ het ging voor Ferrari in Australië, hoe goed kwamen ze voor de dag in Bahrein. De problemen die ze hadden leken opgelost te zijn aangezien ze vanaf de eerste vrije training oppermachtig. In alle trainingen eindigde de Ferrari’s op P1 en P2, waar max het respectievelijk met P5, P6 en P8 moest doen. Tijdens de kwalificatie was het niet anders, Leclerc pakte in zijn tweede raceweekend met Ferrari zijn allereerste pole position, met vettel daar 3 tiende achter op P2. Beide Mercedessen konden nog redelijk volgen aangezien ze op 4 honderdste en 1 tiende achter vettel op P3 en P4 stonden. Verstappen moest het met zijn Red Bull doen met P5, op bijna 9 tienden achterstand op Leclerc.

Bahrein bleek een zeer spannende race te zijn

Het werd voorspeld dat Leclerc na zijn allereerste pole position, ook zijn allereerste race in de formule 1 zou gaan winnen aangezien hij bijna het hele weekend teamgenoot Vettel al de baas was. Ook al stonden de Mercedessen niet zo heel ver achter Leclerc tijdens de kwalificatie, de race pace was duidelijk in het voordeel van Leclerc. Tijdens de start viel leclerc wel 2 plekken terug maar deze pakte hij in twee ronden weer terug en reed weg van de rest. Verstappen had eigenlijk hetzelfde, hij had een mindere start en viel ook twee plekken weg, deze wist hij echter na de eerste bocht al terug te pakken. Bahrein bleek voor Verstappen een lastige race te zijn, hij kan de snelheid van Ferrari en Mercedes absoluut niet volgen en moest zelfs oppassen op de Mclaren van Sainz die een serieuze uitdager bleek te zijn, na een aantal ronden probeerde Sainz Verstappen aan de buitenkant van bocht 4 in te halen maar gaf hij Verstappen te weinig ruimte waardoor ze elkaar raakte, Sainz moest toen met een lekke band naar binnen waardoor enige kans op punten verloren gingen. Verstappen kon wel doorrijden ondanks dat hij een band had die heel langzaam ook leeg liep, waardoor hij vroeger naar binnen moest voor een nieuwe set banden dat hij eigenlijk wilde. Tijdens de rest van de race reed verstappen eigenlijk in niemandsland, hij kon Bottas even inhalen na de pitstop maar Bottas pakte hem gelijk terug en reed weg. Toen kwam de pech bij beide Ferrari’s, Vettel spinde toen Hamilton hem inhaalde en moest naar binnen omdat zijn velg daardoor kapot was gegaan, ook verloor hij door trillingen zijn voorvleugel. Even later kreeg Leclerc een tiental ronden voor het einde problemen met zijn motor, waardoor hij al snel door beide Mercedessen werden ingehaald. Ook Verstappen zou Leclerc inhalen en weer een podium pakken ware het niet dat beide Renaults twee ronden voor het einde bijna tegelijkertijd in dezelfde bocht uitvielen, hierdoor kwam de Virtual Safety Car waaronder je niet mag inhalen, deze duurde tot het einde van de race waardoor Verstappen uiteindelijk 4e werd, Leclerc derde. Ookal bleek de balans van de Red Bull van Verstappen het hele weekend niet goed te zijn, hij staat door de pech van Ferrari alsnog derde in het algemeen kampioenschap. Lees meer over Max Verstappen op GPToday.net

No Comments

Leave a Comment