Zo blijf je actief tijdens de winter!

Het zit er alweer bijna aan te komen: de winter! De tijd van het jaar waarbij je hoogstwaarschijnlijk te maken krijgt met overheerlijke feestmaaltijden en verrukkelijke zoetmakers die je simpelweg niet voorbij kan laten gaan. Dat terwijl de typische Nederlandse winter doorgaans een koude natte en grauwe boel is, waardoor het je niet gemakkelijk wordt gemaakt om actief in de weer te zijn! Gelukkig zijn we er om elkaar te helpen en daarom zetten we in dit artikel een aantal inspiratievolle activiteiten op een rijtje die jou vast en zeker op het idee brengen om actief bezig te zijn! 

Ga aan de wandel

Tijdens het winterse weer is het natuurlijk heel comfortabel om er warm binnen bij te zitten met een lekkere kop thee, maar daag jezelf eens uit om erop uit te trekken! Kies voor een stevige wandeling of ga een aantal kilometers hardlopen. Je zult merken dat je beter bestand wordt tegen de kou en terwijl je lichaamstemperatuur daalt, je lichaam ook nog eens meer calorieën zal verbranden. 

Doe een thuis work-out 

Mocht het toch echt niet lukken om het huis uit te gaan, dan zijn er alsnog andere ideeën om actief bezig te zijn. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een work-out! Er zijn een heleboel slimme applicaties met oefeningen die speciaal gemaakt zijn om thuis te doen. 

Ga op wintersport

De winter is er om de sneeuw op te zoeken en fysiek aan de gang te zijn. Tijdens wintersport zal het lichaam flink aan het werk gezet worden en geniet je ondertussen van de mooiste landschappen. Gelukkig is Nederland omgeven met diverse winterparadijzen om met je snowboard of ski’s bergafdalingen te maken. Wil je dit jaar met een groep of de hele familie op wintersport en dichtbij de pistes gelegen zijn, kijk dan bij Groepen.nl voor het beste aanbod van chalets, moderne appartementen en grote vakantiehuizen in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. 

Maak je huis schoon

Wellicht iets minder avontuurlijk, maar zeker wel nuttig om te doen: het huis een goede schoonmaak geven! Maak een paar uur van de dag vrij om je huis écht goed schoon te maken en je zult merken dat je flink in de weer bent. De trappen op en af om spullen op te bergen, buigen en hurken om de moeilijk begaanbare plekken schoon te maken, je bent constant bezig met het verbranden van calorieën! 

No Comments

Leave a Comment