3 creatieve DIY ideeën voor jouw interieur

Creatieve oplossingen, wij houden er van! Je geeft je huis er een personal touch mee en je kunt er vaak ook nog een leuk bedrag mee besparen. Hier zijn drie creatieve doe-het-zelf projecten om jouw interieur een leuke boost te geven.

Een lounge plek voor het raam

Als je een loze ruimte voor je raam hebt, of een diepe vensterbank, kun je hier een heel leuk zithoekje van maken. Met een paar kussentjes kun je van je vensterbank al een leuke zithoek maken. In een loze ruimte voor het raam kun je met latjes aan de muur een zitoppervlak maken. Vergeet niet pootjes toe te voegen, als het zitoppervlak lang of diep is. Onder het zitoppervlak is ruimte om spullen op te ruimen. Als zitkussen kun je een stuk schuim kopen en zelf stof er omheen naaien. Ook als je niet een ster bent met naald en draad, kun je dit voor elkaar krijgen. Het maakt namelijk niet uit hoe de onderkant eruit ziet, zolang je maar geen dikke hobbels maakt. Die ga je namelijk wel voelen als je er op zit. Nu nog een paar kussentjes en een boek erbij, genieten maar!

Loungenet

Een loungeset is een net die een gat opvult, waar je dan heerlijk op kunt loungen. Je hebt hier wel een open ruimte met een gat nodig, om te vullen en een net. Deze netten kun je gewoon kopen. Een gat kan iets lastiger zijn, om aan te komen. Als jouw huis niet een duidelijke plek heeft, kun je hem ook gewoon in een open ruimte plaatsen of over de trap. Wat je gekozen plek ook is, het net kun je bij de Nettenshop op maat laten maken. Netten moeten op meerdere plekken worden vastgemaakt, om veilig te zijn. Alleen in de hoeken is niet genoeg. Netten worden geleverd met staaldraad en karabijnhaken. Een andere optie is om een dik elastiek te gebruiken, dit zal het loungen nog fijner maken.

Opslag voor kleine ruimtes

Vaak heb je in de badkamer of bijkeuken geen ruimte om kasten te plaatsen, terwijl deze ruimtes altijd wel makkelijk rommelig worden. Hang dan mandjes op! Je hebt alleen een paar mandjes naar keuze en spijker voor in de muur nodig. Mandjes kun je goedkoop bij een tweedehands winkel vinden. Door verschillende mandjes in meerdere maten te gebruiken krijg je een speelse muur. Als je meer van strak houdt, ga dan voor drie á vier dezelfde mandjes. Deze kun je dan onder of naast elkaar hangen.

No Comments

Leave a Comment