Welke upgrades verhogen jouw huiswaarde?

Niet alleen de woningmarkt is populair, maar ook het aantal woningrenovatieprojecten worden steeds hoger en hoger. Helaas daalt het gemiddelde bedrag dat wordt terugverdiend met deze projecten. Dit betekent dat steeds meer mensen niet goed weten welke investeringen hun huiswaarde verhogen en welke niet. Daarom hebben wij een lijst met aanbevelingen voor projecten samengesteld, zodat u betere beslissingen kunt nemen over waar u uw geld kunt investeren.

Verwissel uw armaturen in de keuken en badkamers

Nieuwe ladeknoppen, handgrepen, deurbeslag en kranen in een bijpassende stijl geven een kamer een samenhangende, moderne uitstraling. Deze kleine, goedkope upgrade alleen al kan een grote impact hebben op kopers.

Verf in een neutraal palet

Lichte, neutrale muurkleuren zorgen voor een goed palet om door te verkopen. Kopers kunnen zich namelijk gemakkelijk hun bezittingen in de ruimte voorstellen. Wil je toch wat contrast creƫren in de kamer (omdat je er zelf nog tijdelijk blijft wonen)? Kijk dan eens naar details als deurklinken in het zwart om toe te voegen.

Open de lay-out

Een ruime lay-out staat op alle verlanglijstjes van kopers. Uit onderzoek blijkt namelijk dan kopers de voorkeur geven aan ontwerpen die volledig of gedeeltelijk open zijn rond de woonkamer, eetkamer en keuken. Dit zorgt namelijk voor natuurlijk licht, wat altijd uitnodigend is. Slopen maar! Overleg trouwens wel eerst even met een aannemer of binnenhuisarchitect of dat dit mogelijk is.

Installeer hardhouten vloeren of werk uw bestaande vloeren opnieuw af

Volgens onderzoek wordt bij het overspuiten van hardhouten vloeren 100% van de kosten terugverdiend bij wederverkoop, terwijl nieuwe houten vloeren 106% van de kosten terugverdienen. Doen dus!

Werk je buitenverf bij

Als je een klein budget hebt, hoef je niet je hele huis opnieuw te schilderen om het er weer als nieuw uit te laten zien. Werk eventuele schilfers bij of was de buitenkant onder druk om vuil en schimmel te verwijderen. Je kunt ook gewoon de voordeur schilderen en trimmen.

No Comments

Leave a Comment