5 dingen die je niet moet vergeten als je je nieuwe huis gaat renoveren

Als je je huis volledig gaat renoveren, zijn er een aantal dingen waar je altijd aan moet blijven denken en die je vooraf helder moet hebben. Er komt namelijk meer bij kijken dan je misschien zou verwachten. Zo moet je een budget bedenken en controleren, prioriteiten stellen voor je renovatie, goed plannen en afspraken maken met aannemers.

Budget

Het budget is cruciaal. Weet wat je hebt en wat je wilt besteden. Weet ook wanneer je budget op is. Bedenk ook van tevoren waar je eventueel kosten op kunt besparen als die noodzaak zich aandient. Zo kun je ook sneller schakelen wanneer kosten hoger uit blijken te vallen door onvoorziene redenen.

Met de prijsgids Zoofy kun je zicht krijgen op de kosten voor je renovatiewerkzaamheden. Stel dat je je afvraagt: wat kost een trap bekleden? De prijsgids kan je dan inzicht geven in de kosten en helpen om een beter budget op te stellen.

Prioriteiten stellen

Kosten besparen en prioriteiten stellen hangen deels samen. Prioriteiten stellen heeft ook te maken met wat er echt moet gebeuren en wat niet per se noodzakelijk is of later nog kan. Het gaat dus niet alleen om prioriteiten in welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden, maar ook om prioriteiten in hoe en met welke materialen deze uitvoering moet gebeuren.

Time Management

Minstens zo belangrijk is time management. Je keuken en badkamer zijn bijvoorbeeld belangrijker om af te hebben dan een berging of extra slaapkamer. Zorg er dan ook voor dat de cruciale dingen als eerste afgerond kunnen worden. Niet alleen in de renovatie, maar ook wat betreft je verhuisdatum is timemanagement belangrijk. Je wil niet moeten verhuizen voordat je renovatie afgerond is of te lang in een bouwval wonen.

Afspraken maken

Dat heeft ook weer met afspraken te maken. Afspraken met jezelf, leveranciers en aannemers. Het is maar net wie de werkzaamheden uitvoert en wie de materialen levert voor de renovatie. Als je met een aannemer te maken hebt, zorg dan ook dat je dingen op papier hebt gezet. Zo voorkom je gedonder als je toch niet tevreden bent of hij niet op tijd levert.

Stijl en toekomst

Je wilt altijd je eigen stijl doorvoeren bij een renovatie aan je huis. Logisch en terecht. Blijf daar ook aan vasthouden. Maar wees je ook bewust van het feit dat je je huis misschien een keer moet kunnen verkopen. Als je een excentrieke stijl hebt, is dat vaak lastiger dan wanneer je kiest voor tijdloze uitvoeringen voor dingen als de keuken of badkamer. Als je een huis renoveert om het direct te verkopen, kies dan sowieso voor tijdloos en neutraal.

No Comments

Leave a Comment