Slimme huizen hebben slimme beveiliging nodig

Het Internet of Things (IoT) betekent het toevoegen van netwerkconnectiviteit en een vorm van “intelligentie” aan alles. Alledaagse items zijn nu verbonden met elkaar en met internet. We zien een toenemende trend van slimme apparaten die persoonlijke ruimtes overspoelen en slimme huizen creëren.

Bijna alle huishoudelijke artikelen kunnen worden gekocht met internetconnectiviteit. Daar stopt het niet: beveiligingscamera’s, babyfoons, televisies, thermostaten en verwarmingssystemen maken allemaal verbinding met het wifi-netwerk in uw huis. Het netwerk wordt alleen beschermd tegen al het opgehoopte kwaad op internet door de firewall die is ingebouwd in de breedbandrouter, die u gratis door uw leverancier hebt gekregen.

Netwerkconnectiviteit brengt risico’s met zich mee

Dat netwerk wordt steeds vaker gebruikt door de fysieke controles en beveiligingssystemen voor ons huis. Inbraakalarmen en zelfs deursloten kunnen op internet worden aangesloten. Dat kan erg handig zijn om uw buurman op afstand toegang te geven, maar het is een probleem als ze kunnen worden gehackt. Zelfs omgevingscontrolesystemen kunnen een risico vormen.

Stel je een scenario voor waarin inbrekers niet meer hoeven rond te lopen op zoek naar kansen. Het enige wat ze moeten doen is uw alarm of CCTV bewaken om uw dagelijkse patroon te identificeren, dan komen ze aan terwijl u weg bent, schakelen de beveiligingssystemen uit en vertellen de omgevingssystemen om een ​​raam te openen – ervan uitgaande dat ze niet alleen de voordeur vertellen om zichzelf te ontgrendelen.

De ontwikkelaars achter al deze nieuwe IoT-apparatuur moeten toch lang en hard nadenken over beveiliging, toch? Mis. In de race om als eerste op de markt te komen en te voorzien in de behoefte aan zero-setup-apparatuur, is de beveiliging op veel IoT-apparaten jammerlijk ontoereikend.

Smart Homes, maak kennis met Smart Security

Uw thuisnetwerk zit dus niet langer vol met alleen laptops, tablets, smartphones en printers, maar ook met al deze andere apparaten die het leven gemakkelijker en meer verbonden proberen te maken. De beveiligingsmogelijkheden van deze apparaten zijn echter niet geweldig. Velen kunnen niet worden bijgewerkt en nog minder zullen dat zijn. Vraag jezelf af, wanneer was de laatste keer dat je de firmware van je aangesloten printer of breedbandrouter hebt geüpgraded?

Een smart home is er en worden alleen maar slimmer. In feite verschillen ze niet van een klein bedrijfsnetwerk en daarom hebben ze vergelijkbare beveiligingsniveaus nodig, vooral gezien de groeiende trend van thuiswerken. De meeste mensen hebben echter niet de vaardigheden of de wens om ze veilig uit te voeren – stel je voor dat je een wachtwoord moet invoeren om een ​​waterkoker te koken! Het concept van anti-malware en veilige configuratie past niet in een klein, functiespecifiek IoT-apparaat.

Wat nodig is voor het slimme huis of kantoor is smart security. Zo kan een aangepaste beveiligingsinformatie- en eventmanager (SIEM) herkennen wanneer apparaten aan het thuisnetwerk worden toegevoegd, deze identificeren, opmerken wat ze wel of niet moeten doen, gebeurtenissen correleren en patronen zoeken. Het leert wat normaal is voor gebruikers en geeft vervolgens waarschuwingen wanneer er iets mis is.

Beveiligingsaanbevelingen

Ik wil dat mijn slimme beveiligingsapparaat werkt met de firewall in mijn breedbandrouter en dynamisch regels genereert om mijn systeem veilig te houden. U kunt ook een vorm van kwetsbaarheid of patchbeheer overwegen. Als slimme beveiliging weet wat zich in uw netwerk bevindt, kan het websites van fabrikanten raadplegen, nagaan of er een update beschikbaar is en u op de hoogte stellen als die er is.

Er zijn tegenwoordig veel zakelijke SIEM-oplossingen beschikbaar die dit kunnen doen, maar de uitdaging is om iets te produceren dat praktisch onderhouds- en installatievrij is – en tegen een prijs die mensen bereid zijn te betalen. Maar met de opmars van technologie die van onze huizen slimme huizen maakt, wordt het tijd dat we die uitdaging aangaan.

Om echt te genieten van de belofte van het internet der dingen, moeten we onze huizen en kantoren beschermen tegen cyberaanvallen. Net als de lessen die zijn getrokken uit bedrijfsbeveiligingssystemen, moet deze beveiliging worden geleverd in een pakket waarvoor geen speciaal team nodig is. Het moet geautomatiseerd, zelfonderhoudend, aanpasbaar en misschien zelfs cognitief zijn. Je hebt slimme beveiliging nodig.

 

No Comments

Leave a Comment