Ben jij drugsverslaafd?

Het kan best zijn dat je drugsverslaafd bent, maar zelf nog niet beseft dat het zo is. Het is dan goed om eens te bekijken hoe je hier achter kan komen. Wanneer dat zo is, dan is het goed om te weten dat afkicken van drugs ook een goede mogelijkheid is. Het is daarom goed om eens verder te lezen in dit artikel. Op die manier kan je zelf bepalen of je verslaafd bent, of in ieder geval of je verder moet onderzoeken of je met een drugsprobleem te maken hebt. Let eens op de volgende zaken.

Welke drugs kunnen verslavend zijn?

In de eerste plaats is het belangrijk om eens een goed beeld te vormen van een drugsverslaving. Zo is er een hardnekkige mythe dat er drugs bestaan waaraan je niet verslaafd kan raken. Denk dan bijvoorbeeld aan cannabis. De heersende gedachte onder veel groepen is dat dit geen verslavend middel is. Stoppen met drugs zou dan geen enkel probleem zijn. Dit is echter lang niet voor iedereen het geval. Een afhankelijkheid van cannabis kan behoorlijk sterk zijn. Waardoor je dus ook al snel hulp nodig hebt om hiervan af te komen. Dat is wat goed is om te weten.

De vormen van harddrugs

Niet alleen cannabis kan een probleem vormen. Sterker nog, er zijn juist heel veel vormen van harddrugs die juist voor veel verslavingen zorgen. Denk aan cocaïne, heroïne en amfetamine. Het is ook nog eens zo dat al deze vormen van drugs goed in omloop zijn in Nederland, dus de kans dat je hiermee geconfronteerd wordt is nog behoorlijk groot ook. Bij de eerste keer proberen hoef je niet direct verslaafd zijn. Maar bedenk je wel dat de stap naar verslaving behoorlijk snel gemaakt is. Je kan al snel niet meer zonder de drug kunnen.

Het juiste gevoel zoeken

De beste toets om te bepalen of je mogelijk verslaafd bent, is door te bekijken hoe je gevoel erbij is. Heb je het idee dat je drugs nodig hebt om je goed te voelen? Of denk je alleen nog in de maatschappij te kunnen functioneren op het moment dat je drugs gebruikt? Dan is dat een goede indicatie dat je met een verslaving te maken hebt. Het is dan ook goed om te bekijken hoe je je echt voelt. Wanneer je hier eerlijk over kan zijn, dan kan dat je goed helpen om er iets aan te doen.

Op zoek naar hulp

Wanneer je erachter komt dat jij misschien wel verslaafd bent, dan kan het een goed idee zijn om eens te bekijken wat je hieraan kan doen. Het is goed om te weten dat er professionele hulp voor je beschikbaar is. Je kan er zeker van zijn dat je de handvatten krijgt om van je verslaving af te komen en deze ook blijvend het hoofd te bieden. Waarbij het niet hoeft uit te maken om welk type verslaving het precies zal gaan. Alle reden om je daar dus op te storten om de drugs los te laten.

No Comments

Leave a Comment