Hoe zorg je voor meer energie door de dag heen?

Merk je dat je regelmatig een dip in je dag hebt, waarbij je nog maar weinig energie overhoudt? Dat kan heel vervelend zijn! Zeker als je druk bent en veel dingen moet doen, kun je het er niet bij gebruiken om vermoeid te zijn. Gelukkig zijn er verschillende tips die je kunt inzetten om voor meer energie gedurende de hele dag te zorgen!

Drink koffie

Koffie is een ideaal drankje om je energiek te voelen. Drink het daarom op meerdere momenten, verspreid over de dag! Zo kun je de ochtend al beginnen met koffie van je favoriete koffiebonen. Verder is de kans groot dat je later op de middag weer een dipje in je energie hebt. Dan zet je nog een vers bakje koffie! Lavazza koffie valt bijvoorbeeld goed in de smaak – het is uiteraard ook belangrijk dat het kopje lekker is.

Goed en genoeg eten gedurende de dag

Let eens goed op je voeding. Als we druk zijn met ons werk, vergeten we snel om goed en genoeg te eten. Voeding speelt echter een belangrijke rol in je energiehuishouding! Sla je ontbijt of lunch daarom niet zomaar over. En probeer gezond te eten: de juiste voedingstoffen maken dat je je fitter voelt. Ook zit je van volkorenbrood bijvoorbeeld langer vol dan van witbrood. Meer producten die lang voor een gevuld gevoel zorgen? Denk aan noten, peulvruchten en havermout.

Pauzes zijn belangrijk

Heb je de neiging om altijd maar door en door te gaan? Hoewel het misschien zo lijkt dat dit productief is, is dat in werkelijkheid niet helemaal zo. Je raakt zo namelijk veel sneller uitgeput. Het is belangrijk om regelmatig even een pauzemoment in te lassen, zodat je weer op adem kunt komen. Die momenten hoeven niet altijd lang te duren. Als je al even vijf minuten tot een kwartiertje stopt met werken, kan dat voldoende zijn. En bij de lunch kun je dan natuurlijk wel kiezen voor een langere pauze. Probeer het maar eens uit – na zo’n korte pauze zit je vaak weer vol energie, om met plezier verder te gaan.

Even naar buiten

Wat je doet tijdens de pauzes? Het kan je helpen om even naar buiten te gaan. Maak een korte wandeling – al is het maar een blokje om. De frisse lucht en het daglicht doen je namelijk goed, en zorgen ook weer voor nieuwe energie.

Sport en beweging

Een laatste tip voor meer energie gedurende de hele dag: doe genoeg aan sport en beweging! Dit heeft namelijk het belangrijke effect dat je je fit en vol energie voelt. Wanneer je dat sportmoment inlast, maakt niet heel veel uit. Het is maar net wat het best uitkomt in jouw planning!

 

No Comments

Leave a Comment