Coffeeshops steeds populairder bij mensen met een gezondheidsprobleem

Coffeeshops zijn al lang niet meer alleen interessant voor de recreatieve blower. Door de onderzoeken die in de laatste jaren zijn uitgevoerd blijken de nadelen van blowen soms niet op te wegen tegen de voordelen voor degene die te maken heeft met gezondheidsproblemen. Zo blijkt het gebruik van soft drugs zoals cannabis namelijk een positieve werking te hebben op ziektes zoals alzheimer of kanker of te helpen bij symptomen zoals angst of depressie.

Softdrugs van coffeeshops kan helpen bij verschillende aandoeningen

Zo kan een bezoekje aan de coffeeshop er voor zorgen dat een ziekte zoals Alzheimer wordt vertraagd. Uit een onderzoek naar een moleculair verband tussen de actieve component van marihuana en de pathologie van de ziekte van Alzheimer heeft namelijk aangetoond dat wiet een enzym kan vertragen dat bijdraagt aan de ontwikkeling van Alzheimer.

Uit een onderzoek naar de  verbinding tussen cannabis en uitzaaiingen van kankervormen is gebleken dat sommige niet-psychoactieve cannabinoïden de levensvatbaarheid van leukemiecellen dramatisch verlaagde. In Engeland zijn ze er zelfs in geslaagd om met cannabis verbindingen bepaalde kankercellen te vernietigen bij patiënten die aan leukemie lijden. Hoewel dit uit onderzoek gebleken is blijft een groot deel toch sceptisch tegenover het cannabisgebruik bij kanker.

Een andere bezoeker van de coffeeshop zijn personen met aandoeningen zoals migraine, reuma of  sclerose. Cannabis werkt namelijk als een goede pijnstiller bij dit soort aandoeningen. De pijnstillende effecten zijn daarnaast een stuk krachtiger dan bij het gebruik van een ibuprofen of aspirine. Ook blijkt het een positief effect te hebben op symptomen van depressie en angsten. Uit een studie is namelijk gebleken dat mensen die regelmatig cannabis gebruiken minder last hebben van symptomen als depressie en angsten in vergelijking met mensen die nog nooit cannabis hadden gebruikt.

No Comments

Leave a Comment