Tips voor een leuk teamuitje

Het voorjaar is weer begonnen. Een goed moment voor teambuilding activiteiten. Er zijn zoveel verschillende dingen die je kan doen. Maar het allerbelangrijkste is dat het uitje leuk is voor iedereen en er veel plezier gemaakt kan worden. In deze blog gaan we dan ook een aantal tips geven voor een leuk teamuitje.

Of je nu met je sportteam of met je studentenvereniging een teamuitje gaat doen het hoeft niet altijd specifiek gerelateerd te zijn aan de organisatie. Een keer wat anders doen waarbij je out of the box moet denken is leuk voor iedereen. Zo leer je mensen beter kennen en kan je zelf vaak ook nog achter krachten komen van anderen.

Tips voor studentenvereniging

Uiteindelijk is een van de belangrijkste redenen om bij een studentenvereniging aan te sluiten om plezier te hebben tijdens je studententijd. Gezelligheid creƫren binnen de vereniging is dan ook van groot belang.

De eerste tip voor een teamuitje is dan ook het welbekende bowlen. Het is gezellig je kan wat lekkers te eten bestellen voor erbij en je kan iedere ronde andere groepen maken zodat iedereen een keertje samen speelt.

Voor de gamers onder ons kan VR gamen een optie zijn. Rondlopen en samen in teams missies oplossen is goed voor de teambuilding. Bij deze activiteit word je in een wereld geplaatst die helemaal echt lijkt door de special effecten die erbij komen kijken. Dan kom je er ook meteen achter hoe iemand in welke situatie reageert. Hier heb je later dan weer wat aan als het gaat om een situatie oplossen of zelfs een vertrouwensband kan er ontstaan met iemand waarvan je dat eerst helemaal niet had gedacht.

Wil je toch iets doen dat wat meer competitief is dan kan je bijvoorbeeld gaan karten. Naast het win element dat erin zit is het ook een manier om al je energie kwijt te raken. Door zowel op te moeten letten als de andere voorbij te rijden.

Mocht je geld willen besparen dan kan je ook een activiteit regelen in of bij het studentenhuis. Samen een zo hoog mogelijke toren bouwen van stukjes hout of ervoor zorgen dat een voorwerp van plaats A naar plaats B komt zonder dat iemand de grond mag raken.

Tips voor voetbalteams

Ga jij met je voetbalteam een uitje doen. Dan is het leuk om iets voetbal gerelateerd te doen.

Een teamuitje naar Voetbalfabriek is dan een leuke optie. Hier kan je aan de slag met de bal maar op allemaal verschillende manieren. Van voetbaltennis tot de pannaveldjes en zelfs voetbalpool. Allemaal diverse mogelijkheden zodat iedereen iets leuks kan doen.

De welbekende escaperoom is een activiteit waar je zo snel als mogelijk een kamer uit moet komen door raadsels op te lossen. Verdeel je team in een aantal groepen en kijk wie er het eerste ontsnapt uit de kamer. Het mag dan wel een teambuildingsactiviteit zijn maar een beetje competitie binnen de groep is zeker niet erg.

Mocht het een warme dag zijn dan is een activiteit op het strand een idee. Van beachsoccer tot touwtrekken, een training inwisselen om lekker op het strand actief te zijn, daar zullen maar weinig nee tegen zeggen.

No Comments

Leave a Comment