De drie grootste voordelen van een baan als technicus

Speel je al tijden met het idee om je te laten omscholen tot technicus? Of zit je momenteel nog op school en heb je geen idee welk beroep je zou ambiëren? Dan kan het geen kwaad om je eens in de technische sector te verdiepen. Maar waarom zou je kiezen voor een baan in de techniek?

Daar zijn heel veel goede redenen voor! Er is een enorm tekort aan goede vakmensen in deze sector. Hierdoor liggen de vacatures voor het oprapen. Doorloop je een techniek opleiding? Dan is de kans dus erg groot dat je na je studie direct aan de slag kunt. Bovendien worden er steeds hogere salarissen aangeboden om mensen aan te trekken. Dit maakt dat een baan als technicus voor steeds meer mensen interessanter wordt. Nog niet overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende drie grootste voordelen van een baan in de techniek.

1.      Baanzekerheid

Een van de grootste voordelen van een baan in de techniek is de baanzekerheid. Het moge duidelijk dat er een enorm tekort is aan technisch opgeleide vakmensen. Door de jaren heen zijn er steeds meer verschillende beroepen bijgekomen en het aantal technisch opgeleiden blijft stabiel of neemt zelfs af. Daardoor zal de technische sector de komende jaren met een groot tekort kampen.

Bedrijven doen er dan ook alles aan om mensen aan te trekken. Hierdoor hebben ook starters een hoge baanzekerheid en kunnen ze vaak een goede beloning verwachting in vergelijking met beroepen binnen andere sectoren. Je weet dan ook bijna zeker dat je na je studie direct aan de slag kunt. Een vacature techniek is tegenwoordig niet lastig meer te vinden. Je hoeft vaak niet eens actief op zoek te gaan.

2.      Toekomstperspectief

Wist je dat er door de jaren heen veel beroepen overbodig zijn geworden binnen andere sectoren? Doordat steeds meer bedrijven verder digitaliseren is er minder mankracht nodig. Hierdoor hebben veel arbeidskrachten met ongelooflijk veel ervaring momenteel geen werk meer. Ze zijn overbodig geworden. In de techniek is veel meer toekomstperspectief. De techniek blijft bestaan en zal alleen nog maar groter worden. Met een baan in de techniek weet je dus zeker dat je voorlopig aan het werk kunt.

Dit maakt dan ook dat steeds meer mensen zich laten omscholen tot technicus. Hier zijn dan ook steeds meer goede opleidingsinstituten voor beschikbaar. Bij Strevon kun je jezelf bijvoorbeeld in slechts 1,5 jaar laten klaarstomen om zelfstandig aan de slag te gaan. Ondertussen zit je niet zonder inkomsten. Je wordt opgeleid binnen een gecertificeerd bedrijf en krijgt alle kansen om hier ook na je studie te blijven. Je begint al met een goed salaris en dit zal uiteindelijk alleen maar hoger worden. Dit maakt omscholen een stuk aantrekkelijker.

3.      Creatief werk

Natuurlijk moet een baan in de techniek je wel liggen. Dit is dé perfecte keuze voor mensen die graag creatief bezig zijn, oplossingsgericht willen werken en geen moeite hebben met blijven leren. Het werk is afwisselend en je kunt werkelijk alle richtingen op. Hierdoor is er eigenlijk voor ieder wel iets wils te vinden.  

 

No Comments

Leave a Comment