De Invloed van voetbal op de mode

De modewereld van tegenwoordig wordt met de minuut groter en groter. Verschillende influencers beginnen hun ideeën en doelen te uiten door een eigen kledingmerk op te richten en tot nu toe leidt dit voor velen tot een groot succes. Ook de voetbalwereld begint zich langzaam maar zeker verder de modewereld binnen te dringen. Ook de (oud-)voetballers hebben de wonderlijke wereld van de fashion ontdekt en zijn zeker niet verlegen in het creëren van kleding waarin hun stijl terug te vinden is. Dus naast hun succes in de voetbalwereld, proberen ze ook in de modewereld naar de top te stijgen.

BALR.

Eén van de bekendste merken gecreëerd door een voetballer is ongetwijfeld BALR. Demy de Zeeuw creëerde in 2013 zijn eigen kledinglijn met hulp van Ralph de Geus en Juul Manders. Het was al langer bekend dat De Zeeuw een enorm grote passie had voor fashion, dus het hebben van een eigen modelijn was een droom die uitkwam. In 2016 kreeg het merk een pop-up store in Amsterdam en vele jaren later worden nog veel voetballers gespot in de kleding van de oud-voetballer.

Alexander Büttner

Maar Demi de Zeeuw is zonder twijfel niet de enige die veel succes heeft geboekt met zijn eigen kledingmerk. Ook Alexander Büttner heeft zijn weg gevonden in de kledingwereld en creëerde AB Lifestyle. Het merk begon met petten, die speciaal naar Büttner’s smaak werden ontworpen, maar al snel volgden er shirts, broeken, schoenen en nog veel meer. Het merk is enorm populair bij zowel jong en oud en is zeker niet meer weg te denken uit onze modewereld.

Passie voor fashion in de voetbalwereld

Twee werelden worden gecombineerd, de voetballers en de modeontwerpers nemen elkaars hand en gaan zo door het leven. Niet alle voetballers hebben natuurlijk een eigen merk weg gezet, maar velen hebben wel een bijzonder passie voor fashion. Het merk Off The Pitch is enorm populair bij Nederlandse voetballers. Voetballer Hakim Ziyech en ex-voetballer Ruben Schaken zijn erg fan van van het merk en zijn ook al meerdere malen met een van de hoodies gespot.

No Comments

Leave a Comment