Verschil tussen iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Is het interessant om de iPhone 8 of de grotere iPhone 8 Plus – beide uitgebracht in 2017 – nog aan te schaffen anno 2021? Daar kunnen we kort over zijn: ja! Beide iPhones kun je nog ruim 2 jaar met de recente iOS-software gebruiken. Daarnaast zijn de toestellen razendsnel, dus je hoeft niet bang te zijn dat je iPhone blijft hangen tijdens een mobiele game of een Netflix-serie. Een ander groot voordeel is natuurlijk de prijs, zéker als je kiest voor refurbished. Je kunt de iPhone 8 Plus refurbished én de iPhone 8 refurbished bij forza-refurbished.nl kopen. Maar wat zijn de verschillen en wat past bij jou?

 

Compact vs plus-size formaat

De iPhone 8 is compact en past gemakkelijk in de broekzak. Daarnaast bedien je het 4.7-inch scherm eenvoudig met je duim. De iPhone 8 Plus is een stuk groter en past niet gemakkelijk in elke broekzak. Wel zorgt het 5.5-inch scherm voor meer overzicht en bedieningsruimte, al is het niet mogelijk om het scherm volledig met je duim te bedienen. Je hebt hier twee handen voor nodig.

 

Enkele vs dubbele camera

De iPhone 8 Plus heeft twee camera’s achterop. Met de 12-megapixel groothoekcamera maak je mooie foto’s en 4K-video’s. De telelens kun je gebruiken voor Portretmodus, waarbij de achtergrond ten opzichte van de voorgrond wordt vervaagd. Ook kun je tot 10x digitaal inzoomen met de telelens, zonder dat kwaliteit verloren gaat. De iPhone 8 moet het alleen met de 12-megapixel groothoekcamera doen en is dus iets minder uitgebreid. De frontcamera is bij beide iPhones wél hetzelfde: 12-megapixel foto en Full HD-video.

 

Langere accuduur

De iPhone 8 Plus is de grote variant van de iPhone 8. Het Plus-model biedt ruimte voor een grotere accu en dus kun je met dit toestel rekenen op een langere batterijduur bij een volle acculading. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe intensief jij je smartphone gebruikt. Beide iPhones komen bij normaal gebruik de dag goed door. De toestellen hebben een glazen achterkant en dus kun je de batterij draadloos opladen.

 

Waarom refurbished?

Het formaat, de camera en de accuduur zijn de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 8 en de grotere iPhone 8 Plus. Beide iPhones hebben één groot voordeel: de toestellen uit 2017 zijn relatief voordelig in aanschaf omdat ze al wat ouder zijn. Als je voor een refurbished iPhone kiest ben je nóg voordeliger uit, zónder dat je hierbij inlevert op kwaliteit. Bij Forza wordt een iPhone namelijk opengemaakt, op 50 punten gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en professioneel gereinigd. 100% technisch functioneel dus. Daarnaast krijg je er 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires bij, én heb je je aankoop vaak de volgende werkdag al in huis als je vóór 22:30 uur bestelt. Refurbished van Forza biedt dezelfde kwaliteit als nieuw, is voordeliger dan nieuw én het is goed voor het milieu. Van duur naar duurzaam dus.

 

No Comments

Leave a Comment