De juiste manier om jouw wasmachine te gebruiken

Er zijn verschillende typen wasmachines op de markt die allemaal anders werken. Ook moeten verschillende soorten was en vlekken op een andere manier gewassen worden. Omdat dit er zoveel factoren zijn zal ik hieronder uitleggen hoe jij jouw wasmachine op de juiste manier gebruikt.  

Hoe roteert mijn wasmachine? 

Wasmachines gebruiken een combinatie van water, wasmiddel en rotatie om reinigingsprestaties te leveren. Rotatie dat de machine de kleding in het rond draait. De manier waarop geroteerd wordt kan per type wasmachine verschillen. Bij de meeste wasmachines kan je de kleding aan de voorkant erin doen. Dit zijn de zogenaamde voorladers. Deze gebruiken lifters om de kleding goed door elkaar te mixen. Wasmachines met bovenladers, dus waar je de kleding ervan bovenin doet hebben een centrale paal of een waaierring die de kleding door elkaar husselt. 

Op welke temperatuur moet ik wassen? 

Koud water is het beste voor vlekken zoals bloed en tandpasta. Door koudwatervlekken op hoge temperaturen te wassen kunnen ze in je kleding “koken”, en dat is niet wenselijk. Vlekken zoals gras vereisen warmere watertemperaturen om het wasmiddel een boost te geven. Koud water is ook het beste voor donkere kleuren of voor stoffen die snel krimpen. Warmer water is ideaal voor lichte kleuren en voor wit. Wasbeurten die meerdere soorten vlekken of vlekken bevatten, zoals rode wijn, modder en chocolade, moeten worden voorbehandeld in koud water en gewassen in warm water. 

Kies het juiste wasmiddel 

Wasmiddel creëert schuim om vlekken te breken, vuil los te maken en kleding op te frissen. Geconcentreerd wasmiddel moet worden gebruikt in efficiënte wasmachines die krachtig kunnen reinigen, zelfs met een lager waterniveauBleekmiddel kan worden gebruikt voor wasbeurten met hardnekkige vlekken. Raadpleeg alleen eerst altijd de gebruikershandleiding voor informatie over hoe je wasmachine werkt met bleekmiddel. Er kunnen anders narigheden ontstaan die je had willen voorkomen. Grote wasmiddeldispensers kunnen een deel van het handmatige werk voor je doen. Zo zijn er luxe wasmachines die zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel toe voegen 

No Comments

Leave a Comment