Deze hippe merken hebben de leukste woonaccessoires

Woonaccessoires en decoratie kan je bijna overal wel kopen en de prijzen variëren vaak van één enkele euro tot soms wel duizend euro voor designer items. Maar de ene accessoire is de ander niet en dat terwijl woonaccessoires ervoor zorgen dat jij je ook echt thuis voelt in je huis. Wij vertellen je over de hipste accessoires van dit moment.

Meer groen in huis

Groene planten met veel blad zijn helemaal hip op dit moment. Of je nu een grote bananenboom in huis haalt of een vetplantje koopt voor op tafel, hoe meer groen, hoe beter! Nu kan je natuurlijk kiezen uit verschillende vazen en potten om je planten in te poten, maar er zijn een aantal trends die helemaal hot zijn. Zo zie je steeds vaker rieten manden als bloempot of zie je planten in een mooie plantenhanger. Een ander hot item zijn de plantenstandaarden, zoals van Madam Stoltz. Met zo’n standaard kan jij je plant op ooghoogte plaatsen en ook een beetje hoogte verschil creëren met de andere planten in huis. Ben je gek op strakke lijnen en mooi design? Kijk dan eens naar de populaire plant box van Ferm Living.

Vloerkleden en wandkleden

Waar vloerkleden vroeger nog een oubollig imago hadden, zijn ze nu weer immens populair. Naast vloerkleden, zien wij ook steeds vaker wandkleden terugkomen in de collecties van verschillende collecties. Zo heeft het merk Urban Cotton verschillende hippe, stijlvolle wandkleden. Wil je een echt hip vloerkleed? Kies dan voor een vintage vloerkleed, van bijvoorbeeld HK Living. Een ander merk met mooie vintage vloerkleden is Dutchbone. Het liefst ziet zo’n vloerkleed er ook versleten of verkleurd uit, zoals een stonewashed tapijt.

Industriële lampen

De industriële woonstijl is ontzettend hip. Dit zie je niet alleen terug in woningen, ook in winkels, restaurants en op kantoor zie je allerlei industriële invloeden terug. Nu is het natuurlijk lastig om je complete inrichting aan te pakken, maar met industriële lampen kun je ook je moderne of minimalistische inrichting een leuk, robuust uiterlijk geven. Denk dan bijvoorbeeld aan stijlvolle draadlampen of stoere kooilampen. Wil je iets industrieels, maar niet te opvallends? Dan kan je kiezen voor een eenvoudig design waarbij je meerdere lichtpunten aan een ijzeren frame of buis kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan de Nashville lampen van It’s About Romi. Deze ijzeren hanglampen bevatten meerdere lichtpuntjes en zijn verkrijgbaar in zwart, maar ook in een gouden of witte kleur. Ben je op zoek naar iets strakkers? Kijk dan eens naar de collecties van House Doctor of HK Living voor strakke designs met een industrieel karakter.

Wanddecoratie

Wanddecoratie is lange tijd niet in de mode geweest. Op een enkele spiegel of klok na, was het vooral de bedoeling om de wand zo strak mogelijk te houden. Maar tegenwoordig, mag de muur weer karakter hebben. Zo heeft KEK Amsterdam een collectie met verschillende stijlvolle behangpanelen en cirkels om echte eye-catchers op de muur te maken. Één van hun collecties is gebaseerd op de kunstwerken van oude Hollandse meesters. Ook behang is helemaal terug, naast fotobehang, zie je ook steeds meer geometrische patronen terug. Naast behang, kan je ook kiezen uit tal van andere producten, zoals muurstickers en IXXI wall-art om jouw wand een persoonlijke touch te geven.

No Comments

Leave a Comment