Alle pannen en bakplaten schoon met deze 3 tips! #3

Pan reinigen met cola

Tip #1 Cola

We weten allemaal dat cola een verwoestend effect heeft op je bloedsuikerspiegel en tanden. Maar dit heeft het ook op aangekoekte potten en pannen! Als je een reserve blikje cola rond hebt slingeren, is dit de oplossing voor jouw pan. Vul hem met cola en zet het op een laag vuurtje. Laat het 30 minuten tot een uur staan en haal hem dan van het vuur. Gebruik een schuursponsje om het vuil weg te schrobben. Voilà, hij is weer als nieuw!

Deze methode kan worden gebruikt om voedsel te verwijderen dat tijdens het koken is aangekoekt, zoals rijst, pasta of eieren. Dezelfde stappen zijn mogelijk voor een koekenpan, maar het kan lastiger zijn. In plaats van de koekenpan zelf te verwarmen, verwarm je de cola in een pot, giet je de verwarmde frisdrank in de pan, schrob en spoel af.

Je kan met cola trouwens niet alléén je pannen schoonmaken. Van je toilet en kleding tot de accu en vooruit van je auto, cola is een prima reinigingsmiddel om alles mee te laten glanzen! Cola is voor mij een absoluut wondermiddel om heel veel zaken uit de keuken schoon te maken.
Cola is alleen niet aan te raden voor jouw (dure?) oven. Helaas is de oven wel een belangrijke bron van (veel) etensresten en bacteriën in de keuken. Mijn beste tips voor de oven, het ovenrooster en de bakplaten heb ik in dit artikel uitgewerkt.

Schoonmaaktips voor ovens en bakplaten >>

No Comments

Leave a Comment