Een goed plafond kiezen

Bij de keuze van een plafond zijn er een tal van opties. Eén opmerkelijk goede optie is een plafond van systeemplafondplaten. Dit is het meest gebruikte type plafond bij kantoren. In deze blog wordt exact uitgelegd wat het is, wat de voordelen zijn en hoe u tot een keuze komt.

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond is een plafond waarin een “tweede plafond” wordt gecreëerd met plafondtegels, plafondprofielen en hangers. Hierdoor ontstaat er een duidelijke ruimte tussen de bovenverdieping en het plafond. Deze ruimte wordt ook wel het plenum genoemd. Het plenum is te gebruiken voor diverse leidingen zoals elektra, verwarming, ventilatie en afvoer. Het woord “systeemplafond” dekt het volledig. Bij een verlaagd plafond creëert de bouwer het systeem eerst als een “tweede plafond” onder het bestaande architectonische plafond. Bewerk vervolgens de geselecteerde plafondpanelen met dit systeem.

De voordelen van plafondpanelen

Door de juiste plafondpanelen en profielen te kiezen, kunnen de prestaties van een ruimte of gebouw verbeteren op het gebied van ruimtelijke akoestiek, brandbeveiliging en hygiëne. Daarnaast is de uitwisselbaarheid van het systeemplafond een groot voordeel bij lichtinstallatie of beschadiging.

Een systeemplafond kiezen

Welk systeem u nodig heeft, hangt af van het plafondpaneel dat u kiest. U selecteert dus eerst het gewenste plafondpaneel en maakt vervolgens de juiste keuze qua plafondprofiel. Bij de vervaardiging van een systeemplafond zijn naast het profiel en het plafondpaneel ook bijbehorende onderdelen nodig. Systeemplafonds.nl streeft ernaar een compleet assortiment op voorraad te hebben zodat u een compleet inrichtingsproject kunt realiseren. Zo bieden zij naast plafondprofielen en systeemplafondplaten ook de mogelijkheid tot snelhangers van diverse lengtes, ophangkabels of directhangers. Zij kunnen ook professioneel advies geven, zodat de keuze van een systeemplafond snel gemaakt is. Zij weten namelijk met welk plafond u het gewenste effect heeft. Dit alles zorgt ervoor dat het plaatsen van volledig functioneel systeemplafond het beste overgelaten kan worden aan Systeemplafonds.nl

No Comments

Leave a Comment