Een tweedehandse boot waar moet ik op letten?

Je wilt eindelijk de stap maken naar je droom: kapitein van je eigen schip. Hoe mooi is dat! De geur en zicht op de zee, wind fladderend door je haar. Desondanks is er een probleem. Er is niet genoeg geld voor een nieuwe boot. Maar dat hoeft geen probleem te zijn, u kunt ook gaan voor een tweedehandse boot. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van je droom boot? In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehandse boot.

Stel jezelf goed op de hoogte

Er zijn een hoop tweedehandse boten op de markt, maar je wilt natuurlijke degene hebben die bij jou past! Het moet passen bij hoe jij de boot wil gaan gebruiken. Schakel voor goed advies altijd een gekwalificeerde makelaar in zoals Kappers Jachtmakelaardij in. Zo ben je er zeker van dat je een boot vindt die goed bij jou past.

Bij wie koop je de boot?

Zorg ervoor dat je de boot koopt bij iemand die er verstand van heeft en zorg ervoor dat de naam van de verkoper op het contract benoemt wordt. Dit check je bijvoorbeeld door middel van een koopcontract of verzekering. Laat je daarnaast goed informeren over wat voor onderhoud deze boot heeft gehad. De boot kan er visueel top uitzien, maar mechanisch ontzettend tegenvallen dus zorg dat je je dubbel zo goed informeert.

Zekerheid met een keuring van aankoop

Wanneer je een makelaar hebt ingeschakeld bij de aankoop van je nieuwe boot kan die je extra helpen door middel van een aankoopkeuring. In deze aankoopkeuring wordt de technische staat van de boot geconstateerd.

Heeft de boot geen lasten?

Zorg dat je van tevoren checkt of de boot geen lasten heeft. Bekijk dus in bijvoorbeeld de oude aankoopovereenkomst of er geen lening was voor de boot. Of raadpleeg het kadaster of er een hypotheek op de boot is afgesloten.

Houd rekening met de kosten

Het is slim wanneer u de boot aankoopt dat u een overzicht van de eventuele bijkomende kosten maakt. Daarbij kan je het beste de kosten die uniek voortkomen bij de koop van de boot en kosten die u per jaar betaalt, denk bijvoorbeeld aan de onderhoudskosten, apart bijhouden.

Zorg voor een aankoopovereenkomst

Wanneer u de boot aankoopt wilt u niet alleen zeker weten dat het zwart op wit staat, maar ook dat de verkoper en u een sterke overeenkomst hebben. Zo voorkomt u enige problemen achteraf.

Vindt u nou de perfecte boot, maar is dit wel een nieuwe boot? Dan hebben wij nog wat aandachtspunten voor het kopen van een nieuwe boot.

 

No Comments

Leave a Comment