Waar let je op bij de aankoop van een steiger?

Wanneer u een steiger wilt aanschaffen, is het lastig om te weten waar u naar moet kijken als u niet bekend bent met steigers. Toch wilt u graag de juiste steiger aanschaffen die u helpt bij de activiteit. In dit artikel geven wij u tips bij het kiezen van de juiste steiger.

Verschillen tussen platform hoogte en werk hoogte

Wanneer je gaat kijken voor een steiger zal je dit geheid tegen komen: de platform hoogte en werk hoogte, maar wat betekent dit? Makkelijk gezegd is de platform hoogte de hoogte waarop het platform staat. De werkhoogte ligt 2 meter boven deze platformhoogte, omdat dit de hoogte is waarop je gaat werken.

Welke steiger past nu bij mijn werkzaamheid?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, zullen er eerst een paar vragen van tevoren nodig zijn om een goed antwoord te kunnen geven. Allereerst is het van belang om te weten of de steiger binnen of buiten nodig is? Deze vraag moet beantwoord worden omdat er verschillende soorten steigers op de markt zijn. Denk aan een rolsteiger of kamersteiger. Een kamersteiger wordt namelijk voor binnen gebruikt en een rolsteiger voor buiten. Naast binnen en buiten is het goed om van tevoren af te meten welke hoogte en breedte nodig is voor de steiger. Wanneer je met veel werkspullen omhoog moet heb je namelijk meer ruimte nodig op het platform.

Certificaat

Wil je een steiger kopen bij Rolsteiger.net? Let er dan wel op dat sinds 2017 door de overheid is vastgesteld dat steigerbouwers een certificaat nodig hebben. Dat certificaat kan een erkend mbo-diploma zijn of een branchecertificaat onder persoonscertificering.

Losse onderdelen

Wanneer je heel intensief te werk gaat op de steiger, heb je sneller kans dat je steigeronderdelen kwijtraakt of dat er onderdelen kapot gaan. Bestel daarom altijd een steiger bij een bedrijf waar ze ook losse onderdelen verkopen, anders heb je veel geld uitgegeven aan een steiger die kapot is en niet meer gemaakt kan worden.

No Comments

Leave a Comment