Filament met elkaar vergelijken

Er zijn veel verschillende soorten filament voor 3D-printers op de markt tegenwoordig. Zelfs wanneer je al wat langer met de printer werkt kan het daardoor nog altijd lastig zijn om een juiste keuze te maken. Om die reden is het dus ook aantrekkelijk om eens te kijken naar de sterke kanten en de minder sterke kanten van de verschillende mogelijkheden. Aan de hand daarvan kan je tot een goede keuze voor materiaal komen. Mogelijk is dit zelfs een andere keuze dan je eerst had gedacht te gaan maken. Dit kan dus heel veel waarde voor je hebben.

Het soort object
De keuze voor het filament hangt ook af van het soort object dat je gaat printen. Denk bijvoorbeeld aan de details die je wilt hebben. Hoe hoger de kwaliteit van het eindproduct en hoe meer details dit moet hebben, hoe beter het plastic dat je gaat gebruiken ook moet zijn. Dit is natuurlijk heel anders dan wanneer je de meer grove objecten gaat maken. Dan moet het plastic natuurlijk vooral gewoon heel sterk zijn. Dit is een belangrijke zaak om in de gaten te houden wanneer je op zoek gaat naar de juiste vulling voor in de printer.

Het soort printer
Wel is het belangrijk om te beseffen dat het soort filament dat je kiest niet alleen maar van je eigen wensen kan afhangen. Het hangt voor een deel ook af van het soort printer dat je voor handen hebt. Niet elke printer kan elke plasticsoort aan. Kijk daar dus ook altijd naar. Dit ka bijvoorbeeld een reden zijn om wat wijzigingen door te voeren in je ontwerp. Ook kan het een reden zijn om juist naar een andere printer te zoeken. Op die manier kan je dan toch het object zoals je dat voor ogen had uit de printer krijgen.

No Comments

Leave a Comment