Het roer om?

Veel mensen besluiten na een lange vakantie dat ze iets anders willen met hun leven. Het besef dat hun werk, of misschien wel hun relatie, woning of hobby niet meer bij hen past komt vaak als er even tijd is geweest om wat afstand te nemen en de boel eens even goed te overdenken. Maar hoe ga je daarna verder?

Vakantie!  

Tijdens je vakantie ben je even weg uit je dagelijkse sleur. Alle dingen die je dag na dag doet, zonder erbij na te denken of je het eigenlijk nog wel leuk vindt, zijn opeens ver weg. Dat is genieten, even een helemaal niets, een heel andere omgeving en een andere dagindeling. Maar het kan er ook voor zorgen dat je opeens met andere ogen naar je vertrouwde leventje gaat kijken. Heb je het eigenlijk nog wel zo naar je zin in je baan? In je relatie, in je huis of in je sportteam? Heb je aan het einde van de vakantie zin om weer terug naar huis te gaan, of start je je eerste werkdag met het lood in je schoenen?

Gooi het roer om

Om na een vakantie weer aan het werk te gaan is nooit heel makkelijk. Geef jezelf, ook als je twijfelt of je nog wel verder wilt met deze baan, even de tijd om weer in je ritme te komen. Soms ben je na een tijdje weer zo lekker bezig dat al je twijfels vanzelf verdwijnen. Blijft de weerstand bestaan? Dan kun je overwegen om eens heel goed na te denken over wat je dan wél zou willen. Meer afwisseling binnen je huidige baan? Werken bij hetzelfde bedrijf, maar dan in een andere functie? Op zoek naar een nieuwe werkgever, al dan niet in dezelfde branche? Of gooi je het roer echt compleet om, en begin je voor jezelf?

Een eigen zaak starten is spannend, maar kan je wel de drive en de energie teruggeven die je in de loop der jaren bent kwijtgeraakt. Natuurlijk, je bestaan wordt er wat onzekerder van dan wanneer je in loondienst blijft, maar dit kan ook juist goed zijn voor je motivatie: heerlijk om na een maand hard werken de resultaten te kunnen bekijken.

Franchise

Om het starten van een bedrijf iets minder lastig te maken, kun je een franchise beginnen. Je start dan een filiaal van een bestaande formule, dat scheelt een boel hoofdbrekens. Er wordt regelmatig een franchisenemer gezocht die onder de vleugels van het moederbedrijf vrij mag opereren. Een franchise beginnen is een goede manier om het roer om te gooien!

No Comments

Leave a Comment