Hoe houd je je krullen in toom?

Heb jij krullend haar? Dan krijg je vast en zeker regelmatig jaloerse reacties van mensen. Er zijn heel wat mensen met steil haar, die maar wat graag met je zouden willen ruilen, en die bewonderend of misschien zelfs met enige jaloezie naar jouw krullen kijken. Wat zij echter niet weten, en jij wel, is dat zo’n bos met krullen ook lang niet altijd ideaal is. Krullen vereisen aardig wat onderhoud, doordat zij vaak van nature droger zijn dan glad, steil haar. Bovendien hebben de weersomstandigheden ook nog eens een flinke invloed op hoe je haar zit, en is lang niet ieder haarproduct geschikt om jouw krullen mee te verzorgen of stylen.

 

De ene krul is de andere niet

Niet alle krullen zijn hetzelfde. Er zijn grove krullen, die vaak alleen maar tevoorschijn komen als je er moeite voor doet. En er zijn krullen die stevig verankerd zitten in je haar, die je er nauwelijks uit kunt krijgen. Stevige krullen, maar ook slappe krullen. Krullen in ‘black hair’ die een heel andere aanpak vereisen dan losse krullen bij blondines. Al die verschillende soorten krullen hebben ook zo hun specifieke verzorging nodig. Heb je krullen die niet altijd even goed zichtbaar zijn, dan ben je gebaat bij producten die je haar in ieder geval niet verzwaren, in combinatie met een product dat wat meer definitie kan geven. Zijn je krullen echter snel pluizig, dan heb je weer meer baat bij een haarolie, die eerder in staat is om pluis te voorkomen. Wat echter voor vrijwel iedere krullenbol geldt, is dat een goede verzorging en hydratatie onmisbaar zijn; krullen zijn bijna altijd aan de droge kant.

 

Hoe vind je de juiste producten?

Het lastige aan al die verschillende soorten krullen, is dat er niet één product is of één manier die bij iedereen werkt. Het is vaak een kwestie van veel uitproberen, om uiteindelijk de producten te vinden waar jij het meest baat bij hebt. Over het algemeen geldt dat een shampoo het liefst zo natuurlijk moet zijn, en liever geen siliconen moet bevatten. Die hebben de neiging erg aan krullen te blijven plakken. Hierdoor lijkt een product de eerste keer dat je het gebruikt goed te werken, en mooie gladde krullen op te leveren, maar naarmate je het vaker gebruikt steeds vaker juist zwaar haar, waar de krullen steeds verder uit verdwijnen te geven. Ook je conditioner is het liefst zo natuurlijk mogelijk. Veel mensen met krullen kiezen voor een variant die je niet uit hoeft te spoelen, zodat het haar blijvend verzorgd wordt. Of dit voor jou ook de beste optie is ontdek je pas door het uit te proberen. De beste routine vinden kan je best wat tijd (en producten) kosten, maar levert uiteindelijk natuurlijk wel grote voordelen op; een bos met jaloersmakende krullen, bijvoorbeeld!

No Comments

Leave a Comment