Je koopwoning meer waard laten worden? Dit zijn de tips ervoor

Je koopwoning verbouwen doe je vaak om zelf prettiger te wonen. Het verbouwen van je woning kan erg veel geld kosten, maar kan aan de andere kant ook veel opleveren. Door bepaalde verbouwingen in je woning uit te voeren, kan de waarde van je koopwoning namelijk omhoog gaan. Wil je weten hoe je je koopwoning meer waard laat worden? Lees dan deze tips.

Woning uitbreiden

Het woonoppervlak van je woning heeft een grote invloed op hoeveel jouw koopwoning waard is. Het uitbreiden van je woning is daarom een belangrijke tip om je woning meer waard te laten worden. Vooral in de grotere steden is een groter woonoppervlak erg veel waard.

Je woning uitbreiden kun je op vele manieren doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een aanbouw, serre of dakkapel te laten plaatsen. Een dakkapel plaatsen kost gemiddeld 5.000 euro. Hiervoor zou je bijvoorbeeld een klein bedrag zoals 5000 euro lenen. Houd er wel rekening mee dat je bij een uit- of opbouw van je woning vaak een vergunning van de gemeente nodig hebt.

Badkamer

De tweede tip is het renoveren van je badkamer. Echter is de waardevermeerdering bij het verbouwen van je badkamer iets lager dan de tip ervoor. Dit komt omdat niemand een badkamer kan ontwerpen die iedereens wensen vervult. Iedereen heeft namelijk een andere smaak. Hoeveel meer waard je woning wordt na een badkamer renovatie ligt ook aan de staat van je badkamer op dat moment. Als jouw badkamer echt toe is aan een verbouwing kan de waarde van je woning na de renovatie zeker een stuk omhoog gaan.

Keuken

Ook een keukenrenovatie kan ervoor zorgen dat je koopwoning meer waard wordt. Echter geldt hier hetzelfde als voor de badkamer; je kan niemand wensen volledig vervullen. Wat wel kan helpen om ervoor te zorgen dat je woning meer waard wordt, is om keukenapparatuur in de keuken te bouwen. Goede keukenapparatuur vindt iedereen wel belangrijk. Als je dit ook nog eens ingebouwd is in de keuken, zal de waarde van je woning meer worden. Hierbij kun je denken aan een ingebouwde oven, koelkast, vaatwasmachine en koffiezetapparaat.

Ramen, deuren en kozijnen

Nieuwe ramen, deuren en kozijnen zijn tegenwoordig erg belangrijk en kunnen ervoor zorgen dat jouw koopwoning meer waard wordt. Daarnaast dragen nieuwe ramen, deuren en kozijnen bij aan energiebesparing. Dit zijn ook onderdelen waar kopers vaak naar kijken.

Wil je meerdere- of 1 van deze ruimtes in je woning verbouwen? Dan is het raadzaam om te kijken naar een verbouwingslening.

 

No Comments

Leave a Comment