Met zwart hout kun jij je interieur een echte boost geven

Ben je op zoek naar een mooie blikvanger voor in je woonkamer? Dan kom je goed uit de voeten met zwart hout, en in het bijzonder: zwart mangohout! Deze houtsoort heeft alles in huis om een heuse modetrend te worden, en het is dan ook geen verrassing dat je het tegenwoordig vaak in meubelboulevards, webshops en winkels tegenkomt. Mangohout heeft van zichzelf een opvallende en unieke uitstraling, die alleen maar versterkt wordt wanneer het bewerkt wordt met een zwarte lak. Ben je benieuwd wat zwart mangohout jouw interieur te bieden heeft? Lees dan snel verder, want we vertellen je er in dit blog van alles over!

Duurzaam hardhout?

Mangohout is de laatste jaren opvallend populair, en dat is niet verrassend. Deze hardhoutsoort is niet alleen mooi, exotisch en opvallend, maar ook nog eens bijzonder duurzaam. Dat zit zo: mangohout is afkomstig van een mangoplantage, waar de bomen worden gekweekt voor hun vruchten. Is een boom daar te oud voor, dan laat de boer hem kappen om hem te verkopen aan een houtfabriek. Daar wordt de mangoboom verzaagd tot hardhouten planken. Vervolgens kan er dan weer een ovaal eettafel (zwart) van gemaakt worden, of een ander mooi meubel van zwart hout.

Zwarte meubelen in je woonkamer

Zwarte meubelen zijn een uitstekende keuze voor je interieur. Niet alleen zijn het mooie blikvangers die je inrichting doen opvallen, maar ze zijn ook eenvoudig aan te passen op nieuwe modetrends en seizoenskleuren. Heb je bijvoorbeeld een zwarte eettafel staan? Dan kun je zo nu en dan de eettafelstoelen vervangen. Kies bijvoorbeeld voor opvallende kleuren, of juist voor zachte natuurlijke kleuren, afhankelijk van de mode. Ook een dressoir, salontafel of TV-meubel of boekenkast kun je op deze manier makkelijk aanpassen aan de modetrends!

Een veelzijdige houtsoort

Het mooie aan mangohout is daarnaast dat je er van alles van kunt maken. Het is een stevige houtsoort, omdat het hardhout is. Dat betekent dat het tegen een stootje kan. Je kunt er eettafels, TV-meubels, boekenkasten en nog veel meer van laten maken! Al deze soorten meubelen zijn ook in het zwart beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwart tv meubel? Daarop valt je televisie extra op. Ook een zwarte boekenkast heeft het effect om de spullen die je erin zet nog mooier op te laten vallen. Een goede keuze voor jouw interieur, dus!

No Comments

Leave a Comment