Orthopedisch leer: dé oplossing voor pijnlijke voeten

Ergonomie wordt in het dagelijkse leven steeds belangrijker. Mensen met een kantoorbaan zitten vaak de hele werkdag. Mensen die staand werken, bijvoorbeeld in de verzorging, lopen de hele werkdag en dat zorgt in beide gevallen vaak voor klachten in de rug, nek of schouders. Veel mensen gaan met deze klachten naar de dokter en krijgen te horen dat ze fysio-oefeningen moeten uitvoeren. Bij een deel van deze groep gaan de klachten uiteindelijk weg maar bij een deel van de groep blijven de klachten.

 

Orthopedische schoenen

Voor deze groep is er een andere oplossen, namelijk: orthopedische schoenen! Wat zijn orthopedische schoenen? Dit zijn speciale schoenen, gemaakt van orthopedisch leer, welke de ergonomie van het menselijk lichaam verbeteren. Dit houdt in dat de lichamelijke houding van iemand positief veranderd naarmate hij/zij orthopedische schoenen gaat dragen. Je hebt hierin nog verschillende varianten zoals enkel orthopedische steunzooltjes of volledige orthopedische schoenen.

orthopedische schoen

Tips voor het gebruik van orthopedische schoenen

Heb je orthopedische schoenen gehaald? Mooi zo! Er zijn echter een aantal zaken waar je op moet letten bij het gebruiken van nieuwe orthopedische schoenen:

 

  • Loop je schoenen goed in: Een orthopedische schoen en jouw voet moeten aan elkaar wennen. Ondanks dat de schoenen op maat zijn gemaakt, krijgen je voeten extra ondersteuning waar ze aan moeten wennen. Inlooptijd is dus nodig. Houdt daarom rekening met een inloopschema:

 

Dag 1: 1 uur

Dag 2: 2 keer 1 uur

Dag 3: 3 keer 1 uur

Dag 4: 3 keer 2 uur

Dag 5: bij geen problemen langer lopen

 

  • Poets je schoenen elke week goed: Leren schoenen hebben nou eenmaal veel onderhoud nodig. Zorg je goed voor je schoenen, dan blijven ze langer goed! Poets je leren orthopedische schoenen daarom met een goede schoencrème.

 

  • Lucht je schoenen: Leren schoenen houden veel warmte binnen en ademen over het algemeen minder dan bijvoorbeeld sneakers. Heb je je schoenen uitgedaan? Lucht ze dan goed door ze geheel open te zetten. Op deze manier drogen ze goed en blijven ze mooi in model

 

  • Schoenen nat? Laten drogen op kamertempratuur: Zijn je schoenen nat geworden door de regen of ben je in een plas gaan staan? Veelal neigen we schoenen op de verwarming te laten drogen of bij een kachel. Doe dit vooral niet! Dit is erg slecht voor het leer. Laat de schoenen op kamertemperatuur.

 

Lederhandel gezocht?

Ben je een hobbyist of professioneel orthopedisch schoenmaker en ben je op zoek naar leer? Neem dan eens een kijkje op de website van leer groothandel Orthopedic Leather. Deze partij verkoopt kwalitatief orthopedisch leer voor schoenen, riemen, tassen en overige accessoires.

No Comments

Leave a Comment