Redenen om iemand een bloemetje cadeau te doen

Wie wordt er nu niet blij van een boeket vol bloemen? Het is nu eenmaal bewezen dat bloemen en planten psychologisch gezien een bepaald effect op ons hebben. Geef een bloemetje cadeau voor een verjaardag, jubileum of bij een verlies. Maar ook zonder reden kun je iemand een mooi cadeau geven, of wat dacht je van een bedankje? Lees hier meer over de redenen om iemand een bloemetje cadeau te geven. 

Verjaardag

Je bent maar één keer per jaar jarig, daar horen dan toch bloemen bij? Het is een klassiek cadeau dat eigenlijk traditioneel vaak gegeven wordt. Je wil dat iemand zich bijzonder voelt, en met een bosje bloemen wordt iemand zeker blij. Het maakt ook niet uit hoe oud je wordt, bloemen vallen meestal wel goed in de smaak. Het is vooral handig als je niet zo goed weet wat je bijvoorbeeld je oma cadeau moet doen na al die jaren. Maar ook als je een verjaardag bezoekt van iemand die je niet zo goed kent zijn bloemen altijd attent.

Jubileum

Heb je wat te vieren? Dan zijn bloemen ook altijd terecht. Denk bijvoorbeeld aan een jubileum waarbij familieleden een mijlpaal bereiken in hun huwelijk of als je één jaar samen bent met je partner. In principe kun je overal een jubileum van maken, maar hele nummers zoals 1 jaar, 10 jaar of 50 jaar zijn wel de meest bijzondere jubileums die gevierd moeten worden. Neem daarom een mooi boeket mee voor de personen in kwestie. 

Verlies

Ook om iemand te troosten kun je bijvoorbeeld een rouwboeket bezorgen. Deze boeketten zijn speciaal samengesteld en passen ook bij een verlies. Het is altijd moeilijk om door een rouwproces heen te gaan, maar met een mooi boeket voelt iemand zich in ieder geval wel gewaardeerd. Het is nu eenmaal prettig om iemand te laten weten dat je er voor degene bent. 

Zomaar

Of je altijd een reden nodig hebt voor een mooi boeket? Nee, dat zeker niet. Misschien wil je jezelf gewoon eens een mooie bos bloemen cadeau doen omdat je ze prachtig vindt staan in de woonkamer. Ook als je vindt dat iemand een boeket verdiend kun je dit prima cadeau doen, bijvoorbeeld na een moeilijke tijd of omdat je wil laten zien hoeveel iemand voor jou betekent. Eigenlijk kunnen bloemen altijd wel!

 

Bedankje

Heeft iemand je geholpen met het opruimen van de tuin? Of wil je iemand gewoon bedanken voor de mooie vriendschap, steun of ander soort hulp dat iemand jou heeft geboden? Dan zijn bloemen altijd een mooi gebaar om iemand te bedanken. Laat een boeket bezorgen of bel gewoon zelf aan met een mooie bos bloemen, wedden dat die persoon verrast zal zijn? 

Conclusie

Er zijn talloze redenen om iemand te verrassen met een mooie bos bloemen. Vaak geven mensen bloemen voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, jubileums of feestdagen. Maar ook als je iemand wil steunen in een rouwproces, iemand wil bedanken of gewoon zomaar een cadeautje wil geven zijn bloemen ideaal.

No Comments

Leave a Comment