Ruitenwissers toe aan vervanging? Lees deze 3 tips

Ben jij in de gelukkige omstandigheid dat je een eigen auto hebt. Dan komt het onderhoud ook voor jouw eigen rekening. En dat kan best ingewikkeld zijn! Als je auto stuk is, dan breng je hem natuurlijk naar de garage. Maar dat is best een dure aangelegenheid dus als je iets zelf kunt doen, is dat mooi meegenomen. Want hoe kun je besparen op autorijden? Nou, door dus dingen zelf te doen! Ga op zoek naar goedkope auto onderdelen en ga zelf lekker aan de slag. In dit blog helpen we je met een kleine klus waar je veel profijt van zult hebben: ruitenwissers kopen en vervangen. Met deze 3 tips breng je dat tot een goed einde.

1.     Het materiaal

Voordat je begint, moet je natuurlijk zorgen dat je de juiste materialen hebt. Dat betekent vooral: de juiste ruitenwissers! Sommige auto’s hebben ruitenwissers die samen van links naar rechts gaan, andere auto’s beschikken over wissers die tegelijk naar buiten gaan en elkaar dan in het midden weer ontmoeten. De ruitenwissers op je achteruit is een op zichzelf staand onderdeel dat soms ook aan vervanging toe is. Schaf de juiste ruitenwissers aan voor jouw model auto.

2.     De bestaande wissers

Als je hebt geconstateerd dat jouw bestaande ruitenwissers aan vervanging toe zijn, moet je ze voorzichtig demonteren. Controleer altijd eerst of schoonmaken met een zachte doek effect heeft en of je eigen wissers nog goed vastzitten. Is dat het geval, maar werken ze toch niet goed, dan is het tijd om ze te demonteren en te vervangen voor nieuwe. De ruitenwissers kun je loshalen door het clipje waarmee de wisser aan de bewegende arm zit voorzichtig in te drukken. Als het goed is kun je de rubberen wisser dan verschuiven net zolang tot hij van de arm af geschoven is.

3.     De nieuwe wissers

De nieuwe wissers verwijder je voorzichtig uit de verpakking en die kun je vervolgens net zo monteren als je de oude wissers hebt gedemonteerd. Schuif ze dus rustig aan de arm tot ze helemaal vast zitten. Dan kun je de wisser onder het clipje schuiven en die klikt dan automatisch vast. Plaats de wisserarm met de wisser weer terug op de ruit en je hebt weer goed zicht in elk weertype.

Zoals je ziet is het een eenvoudige klus om je ruitenwissers te vervangen. Doe het vooral met beleid en wacht er vooral niet te lang mee. Goed zicht tijdens het rijden is letterlijk van levensbelang.

No Comments

Leave a Comment