Tips bij het kiezen van de beste basisschool voor je peuter

Voor sommige moeders is het een moeilijke periode wanneer hun kindje voor het eerst naar school gaat. Ineens moet je je peuter gaan loslaten. Dit kan de nodige spanning opleveren. De een kan dit makkelijker dan de ander. Wij hebben hieronder een aantal tips om de keuze van een basisschool makkelijker te maken.

Bedenk eerst wat je verwacht van een basisschool. Welke aspecten vind jij belangrijk in het onderwijs? Is dat taal of rekenen? Of zijn dat ook aspecten zoals gezondheid? Op de Paulus Basisschool Hilversum vinden ze naast reken, taal, schrijven en het aanleren van allerlei vaardigheden het heel belangrijk om kinderen te stimuleren om gezond te leven. Zo hebben ze bijvoorbeeld gezonde voeding en krijgen de kinderen voldoende beweging. Naast regulieren gymlessen gaan leerlingen eens per maand trampoline spingen. Ook heeft de school flink geïnvesteerd in een uitdagend schoolplein met verschillende speeltoestellen. Wat wil je graag dat je kind mee krijgt? Wil je graag dat je kind zijn eigen tempo kan aanhouden of vind je het belangrijk dat hij of zij met de stroom mee gaat?

Je kan van tevoren al heel wat punten voor jezelf bedenken die je belangrijk vindt en verwacht van een basisschool. Als je dit voor jezelf duidelijk op een rijtje hebt, is het tijd om een keer een basisschool te gaan bezoeken. In de ochtend is het vaak nog erg rustig in de klassen. Veel klassen beginnen met een ochtendkring. Dan krijg je niet mee hoe de sfeer is in een klas. Breng daarom een keer in de middag een bezoek aan de basisschool. Vaak kan je dan ook wat vragen stellen aan de directie of docenten. Wat is de indeling van een dag? Waar ligt de focus van de basisschool? Wat wordt er op de school verwacht van ouders? Waarin zou de basisschool zich nog kunnen verbeteren?

Het is belangrijk dat je alle vragen stelt die je in je hoofd hebt. Alle ouders vinden het spannend om een basisschool te kiezen. Als jij je er goed bij voelt, dan doet je kind dat waarschijnlijk ook. Bedenk dus goed wat je verwacht en breng daarna een bezoek aan de basisschool.

No Comments

Leave a Comment