Zo plan je een (duurzame) cocktailavond met vrienden

Nu alle cafés en restaurants dicht zijn, zitten we veel thuis. De Corona maatregelen zijn aangescherpt, wat inhoudt dat we maximaal 3 mensen op een dag mogen zien. Om toch nog een beetje weekend te vieren hebben wij een heel leuk idee voor jou.

De vrijmibo’s zijn helaas geannuleerd. Het is een heel goed alternatief om thuis met je partner of één vriend of vriendin een cocktailavond in te plannen. Zelfs cocktails maken is supermakkelijk en zorgt voor veel plezier.

Een van onze favorieten is de Mojito. Waarschijnlijk heb je hem zelf wel eens geproefd maar nog nooit zelf gemaakt. Pak een mooi glas en vul deze met 8 verse muntblaadjes, twee eetlepels rietsuiker en het sap van een limoen. Plet de munt en de suiker en mix dit met het limoensap in je glas. Doe dit tot de suiker is opgelost. Gooi de partjes van de limoen niet weg maar doe ze in het glas. Giet daarna 40 ml witte rum in, en vul de rest van het glas met bruisend water. Als finishing touch kan je er een muntblaadje bovenop leggen.

Een Mojito is niet compleet zonder een rietje. Een rietje zorgt ervoor dat de witte rum met de limoen en de suiker goed gemengd wordt. Rietjes zijn onmisbaar en worden ontzettend veel gebruikt. 85% van het in afval in de EU bestaat uit plastic. Waar we in 2016 al een verbod zagen op plastic tasjes zijn vanaf 2021 zijn plastic rietjes verboden. Alternatieven zoals papieren rietjes, bamboe rietjes en rietjes van afbreekbaar plastic zijn de toekomst. De EU hoopt hiermee de hoeveelheid plastic afval te verkleinen.

Conpax wil als bedrijf bijdragen om de mindset van de samenleving te veranderen en heeft hierdoor plastic rietjes in het assortiment. Klik hier om het aanbod papieren rietjes te bekijken.

Maak je cocktailavond helemaal compleet met de papieren rietjes van conpax, en geniet van die heerlijke Mojito!

No Comments

Leave a Comment