Voordelen van een gebruikte auto private leasen

Veel mensen kiezen voor private lease als zij in een nieuwe auto willen rijden, maar zelf te weinig geld hebben om hem te kopen. Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand, waardoor dit misschien toch mogelijk is. Je kunt overigens niet alleen een nieuw auto leasen, maar ook voor een occasion kiezen. Benieuwd of dit iets voor jou is? In deze tekst zetten wij de voordelen van een gebruikte auto leasen op een rijtje.

1) Je betaalt een lager bedrag per maand
Lease je een gloednieuwe auto? Dan betaal je hier maandelijks vaak een hoog bedrag voor. Wanneer je dit bedrag aan de hoge kant vindt, is occasion private lease interessant. Doordat je niet de eerste eigenaar van de auto bent, ligt de aanschafwaarde een stuk lager. Omdat dit één van de dingen is waar een leasemaatschappij naar kijkt bij het vaststellen van de prijs, profiteer je hiervan. Het bedrag dat je betaalt voor het leasen van een auto valt namelijk lager uit. Hierdoor blijft er iedere maand meer geld over voor andere zaken.

2) Je kunt de auto mogelijk direct meenemen
Wie een gloednieuwe auto wil leasen, moet soms lange tijd wachten voordat hij de auto eindelijk op kan halen. Leasemaatschappijen hebben nieuwe auto’s namelijk lang niet altijd op voorraad. Het kan maar zo zijn dat zij de auto eerst moeten importeren uit het buitenland. Kies je voor een tweedehands private lease auto? Dan hoef jij je hier meestal geen zorgen over te maken. Omdat zo’n auto al een eerdere eigenaar heeft gehad, kun je er mogelijk direct mee wegrijden nadat je het leasecontract getekend hebt. Dit is overigens niet altijd het geval, want het kan zij dat de auto eerst nog gecontroleerd moet worden.

3) Je hoeft je geen zorgen te maken over reparatie en onderhoud
Een occasion leasen lijkt op het eerste gezicht misschien niet bijzonder interessant. Omdat je niet de eerste eigenaar van het voertuig bent, kan het namelijk zijn dat het voertuig al snel gebreken gaat vertonen. Wanneer je voor private lease kiest, is dit niet iets waar jij je zorgen over hoeft te maken. Waarom niet? Omdat zaken als reparatie en onderhoud bij de leaseprijs zijn inbegrepen. Als jouw tweedehands leaseauto voor onderhoud of reparatie naar de garage moet, zijn de kosten voor rekening van de leasemaatschappij.

4) Je zit minder lang vast aan het contract
Veel mensen die privé een nieuwe auto leasen, kiezen voor de maximale looptijd van 60 maanden. Op deze manier vallen de maandelijkse kosten relatief laag uit. Wanneer je een occasion leaset, is de contractduur vaak korter. Bij veel leasemaatschappijen sluit je namelijk een contract voor 12 of 24 maanden af als je voor een occasion kiest. Dit is mogelijk als de vorige eigenaar de auto eerder heeft ingeleverd.

No Comments

Leave a Comment