Waar moet je op letten bij het interviewen van kandidaten voor een baan?

Bij het aannemen van een nieuwe functie is het belangrijk om in gedachten te houden dat niet alle kandidaten gelijk zijn. Je denkt misschien dat je kiest tussen twee schijnbaar identieke kandidaten, maar in werkelijkheid kan je keuze het succes van je bedrijf maken of breken. Het meest elementaire dat je kunt doen, is ervoor zorgen dat je bedrijfspand een apart selectiekantoor heeft waar kandidaten worden gescreend en geïnterviewd. Dit maakt het hele sollicitatieproces formeler en stelt je en de kandidaat in staat om verbindingen tot stand te brengen die nodig zijn om hen in het bedrijf aan te nemen.

Krijg een idee van de persoonlijkheid van de kandidaat

Je kunt ook een idee krijgen van de persoonlijkheid van de kandidaat door hem vragen te stellen. Vraag bijvoorbeeld naar hun interesses en hobby’s. Als ze kinderen hebben, vraag dan wat ze graag met ze doen. Door dit soort vragen te beantwoorden, krijg je inzicht in hoe de persoon in je bedrijfscultuur zou passen. Deze informatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle kandidaten eerlijk worden overwogen wanneer het tijd is om beslissingen te nemen over het aannemen van personeel. Dit zal je helpen identificeren welke kandidaten mogelijk niet geschikt zijn voor je organisatie of functie-eisen. Door vragen te stellen met betrekking tot eerdere werkervaring en vaardigheden, kunt je beoordelen of ze succesvol zouden zijn in het uitvoeren van specifieke taken die verband houden met deze functie. Meer weten over hun persoonlijkheidskenmerken kan je echter ook helpen bij het evalueren van hun geschiktheid voor de functie.

Luister naar enthousiasme en betrokkenheid

Luister naar enthousiasme en betrokkenheid. Als je een geïnterviewde een vraag stelt, antwoorden ze dan enthousiast “ja” of “nee”? Spreken ze met een monotone stem of klinken ze opgewonden om over het onderwerp te praten? Als iemand niet enthousiast is over hun loopbaan vooruitzichten en de functie die je hen aanbiedt, is de kans groot dat hun houding doorwerkt in hun werkprestaties.

Zoek kandidaten die open en eerlijk zijn

Zoek bij het interviewen van sollicitanten naar kandidaten die doordachte en eerlijke antwoorden kunnen geven op vragen over hun ervaringen uit het verleden. Kandidaten moeten kunnen uitleggen waarom ze op zoek zijn naar een nieuwe baan en wat ze van de laatste baan hebben geleerd. Je moet ook vragen waarom ze hun laatste baan hebben verlaten en wat deze specifieke kans voor hen interessant maakt.

No Comments

Leave a Comment