Welke leasesoorten zijn er en wat zijn de verschillen?

Ben je op zoek naar een auto om te leasen? Er zijn echter veel verschillende manieren hoe je een auto kunt leasen. Welke soorten zijn er en wat zijn de verschillen hiertussen? Na het lezen van deze blog is het voor jou helemaal duidelijk welk type lease geschikt is voor jou.

Zakelijke lease van werkgever naar werknemer: operational lease

Het meest voorkomende leasetype is het zakelijk leasen. Werkgevers bieden werknemers een auto aan en de prijs voor het gebruik van de auto wordt opgeteld bij het maandsalaris van de werknemer. Het is dus een vorm van betalen in natura.

De steeds meer voorkomende private lease

Het is een opkomend fenomeen: private leasen. Dit houdt in dat je als particulier een auto huurt. Bij private huur je voor een vast bedrag in de maand een nieuwe auto van een dealer of leasemaatschappij. Door private lease hoef je niet meer om te kijken naar wegenbelasting, verzekering, pechhulp, onderhoud en reparaties. Dit zit bij de prijs in en buiten deze prijs om betaal je als particulier dus alleen nog brandstof. Tijdens en na de leaseperiode is de leasemaatschappij economisch eigenaar van de auto. Zij nemen dan ook het risico voor rekening op waardevermindering van de auto. Hier hoef je als particulier dus niet over te piekeren.

Uiteindelijk eigenaar van de auto worden? Ga voor financial lease

Als particulier is het bij sommige autodealers mogelijk om een huurkoopcontract aan te gaan. Dit is financial lease. Met financial lease wordt de huurder aan het einde van het contract eigenaar van de auto. In dit geval neemt de particulier het risico van waardevermindering dus op zich. Het verschil met private ten opzichte van financial lease is dat onderhoud, wegenbelasting en verzekering niet bij het maandbedrag inzitten. Hierdoor zijn de maandlasten van financial lease in de meeste gevallen aanzienlijk hoger dan bij private lease. Je bent alleen wel eigenaar van het voertuig en deze zou je kunnen verkopen na de leaseperiode.

Voor een korte periode een auto nodig? Dan is shortlease geschikt voor jou!

Met shortlease kun je zowel zakelijk als particulier een auto huren. Het zit hem al in de naam, shortlease betekent dat je de auto voor een korte periode kunt huren. Voor 1 of 2 maanden is dit al mogelijk. Dit is ideaal als je tijdelijk een auto nodig hebt of als bedrijf net op de wip zit om een auto erbij te nemen of niet. Meestal is een shortlease contract dagelijks opzegbaar. Shortlease in Drachten en shortlease in Veendam is mogelijk bij Pouwrent. Kom gauw langs om de mogelijkheden te bespreken.

 

Ben jij er al uit welke type lease het meest geschikt is voor jou? Kijk op de website van Pouwrent voor alle mogelijkheden.

No Comments

Leave a Comment