Zo maak jij je auto weer als nieuw!

Iedere auto gaat er na een tijdje wat minder mooi uit zien. Sonde natuurlijk. Daarom geven wij wat tips om je auto weer zoals nieuw te maken!

 

Tip 1: Polijsten

Na verloop van tijd verkleurd de lak van je auto. Ook komen er hier en daar altijd wel wat krasjes te zitten, bijvoorbeeld door steenslag. Door het polijsten van je auto, komt de lak er weer zo goed als nieuw uit te zien, zonder een dure spuitbehandeling! Bij polijsten wordt er een laagje van de autolak gehaald. Dit is de bovenste toplaag waar al het vuil en schade zit. Hierdoor komt de lak er dus weer zo goed als nieuw uit te zien! 

 

Tip 2: Lakverzegeling

Na het polijsten wordt er een beschermlaag aangebracht op je auto. Dit kan een wax zijn, maar bijvoorbeeld ook een glascoating. Een glascoating is duurzamer dan een wax. Deze blijft namelijk veel langer zitten. Ook biedt een glascoating een betere bescherming tegen zaken als krasjes en vuil, en is het zelfs waterafstotend. Tot slot geeft een glascoating je auto een mooi glanzend effect. Wij raden dus aan om als lakverzegeling te kiezen voor een glascoating in plaats van een wax! Je betaald misschien wat meer, maar het is het zeker waard.

 

Tip 3: Steenslag verwijderen

We begrijpen dat polijsten en lakverzegeling twee grote ingrepen zijn. Wanneer je geen ruim budget hebt maar wel je auto een opknapbeurt wilt geven, is het laten herstellen van steenslag een goed alternatief. Omdat hierbij vaak gebruik wordt gemaakt van “spotrepair”, hoeft niet de gehele lak onder handen genomen te worden maar enkel de steenslag. Dit is dus een stuk goedkoper dan polijsten, maar zeker een effectieve methode om je auto op te knappen! 

 

Tip 4: Interieur bekleding reinigen

De vierde tip is om de interieur bekleding grondig te reinigen. Doe dit niet met een stofzuiger of doekje, maar met een stoomapparaat. Deze onttrekt namelijk het stof en vuil dat diep in je bekleding is getrokken! Niet iedereen heeft een stoomapparaat is huis, en ze zijn vrij duur in de aanschaf. Een bonus tip is daarom om een stoomapparaat te huren, of je bekleding schoon te laten maken door een professioneel bedrijf zoals Legal Shine Detailing.

No Comments

Leave a Comment