Zo sluit je een sim only af die bij je past

sim-cards

Bellen, sms’en en internetten zijn een belangrijk onderdeel geworden van ons leven. Zodanig belangrijk dat leven zonder een mobieltje voor veel mensen ondenkbaar is. Dure mobiele abonnementen afsluiten is echter niet nodig: dankzij een goedkope sim only kan je naar hartelust Whatsappen, bellen en Facebooken. Maar… welke sim only past bij jou?

 

Wat voor gebruiker ben je?

Een sim only bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder belminuten, internetdata en smsjes. Als je een sim only af gaat sluiten, moet je beslissen hoe groot je pakket wordt. Weet je niet zo goed hoeveel je nodig hebt? Dan biedt onderstaande info uitkomst.

Gebruik je je mobiel weinig en vooral om sms’jes te sturen, een paar mailtjes te lezen en soms iemand te bellen? Als je kiest voor 100 belminuten en 1000 MB internetdata, heb je waarschijnlijk meer dan genoeg data.

Ben je dol op sociale media, stuur je continu Whatsappjes, kijk je soms Youtube filmpjes en houd je wel van een belletje plegen? Dan kan je het beste kiezen voor 200-400 belminuten en zo’n 2000-5000 MB.

Ben je een echte fanatiekeling die continu muziek streamt, filmpjes kijkt en sociale media checkt? Dan kan jij wel wat meer data gebruiken. Jij hebt rond de 500 belminuten nodig en meer dan 5000 MB.

Bovenstaande gegevens kan je aanpassen naar je eigen situatie. Bel je bijvoorbeeld weinig? Dan kan je het aantal belminuten omlaag schroeven. Goed om te weten: bij veel mobiele providers kan je je sim only bundel tussentijds verhogen. Je kan dus beter te laag inzetten, dan te hoog.

1 jaar, 2 jaar of toch 1 maand?

Je weet hoeveel data je nodig hebt, maar dan komt het volgende vraagstuk: wat wordt de contractduur van je sim only? Het voordeel van een eenjarig abonnement is dat je redelijk snel van provider kan wisselen als je niet tevreden bent. Een tweejarig abonnement is echter fijn omdat je goedkoper uit bent. Wil je nergens aan vastzitten? Dan kan je het beste voor een contract kiezen dat maandelijks opzegbaar is.

Sim only vergelijken? Slim!

Er zijn enorm veel mobiele providers op de markt, dus wie moet je kiezen? Om de keuze makkelijker te maken én de goedkoopste sim only af te sluiten, is het slim om te vergelijken. Dit hoef je gelukkig niet zelf te doen: er zijn genoeg vergelijkingswebsites die je graag een handje helpen. Nu je weet wat voor sim only je zoekt, wordt het een eitje om een geschikte sim only te vinden!

No Comments

Leave a Comment