3X bijzondere woningen

3X bijzondere woningen

In een gerenoveerde kerk, op een woonboot, in een boomhuis of een tiny house. Er zijn veel bijzonder manieren om te wonen en het kan enorm vermakelijk zijn om bij bijzondere woningen binnen te kijken en je in te beelden hoe het zou zijn om daar te wonen. Of je nu echt op zoek bent naar een bijzondere woning of alleen even weg wil dromen bij het idee, wij helpen je graag met wat inspiratie.

Loftwoning

Wat is een loftwoning vraag je je misschien af. Een loftwoning is een grote open woning met enorm hoge plafonds en een kleine extra verdieping hierin gebouwd. Het wordt vooral gekenmerkt door de hoogte, de openheid en de karakteristieke verdieping. Meer te weten komen of deze bijzondere manier van wonen? Lees dan verder op de blog van Woonlovers.

Woonboot

Een woonboot is niet heel ongewoon in Nederland, maar het overgrote deel van ons heeft waarschijnlijk nog nooit echt op een woonboot gestaan en weet niet alle ins en outs over het wonen op een woonboot. Een woonboot is enorm bijzonder omdat je natuurlijk in het water ligt. Je kunt dit ook voelen als je binnen bent. Je hebt geen echte tuin, maar vaak wel een groot terras boven op de boot, met een superleuk uitzicht. Van binnen kan een woonboot verrassend ruimt tot lekker knus zijn, dat verschilt natuurlijk per boot. Een bijzonder kenmerk is wel at een woonboot niet op een reguliere manier verbonden is met riool en het waternet. Dit is in een woonboot wel een bijzonder klusje waar je wat extra moeite voor moet doen.

Tiny house

Een echt tiny house combineert een paar eigenschappen van de woningen hiervoor. Een tiny house bevat namelijk vaak een kleine loft, om zo efficiƫnt mogelijk gebruik te maken van de ruimte en heeft vaak ook niet alle reguliere aansluitingen op netwerken zoals riool en water. Daarnaast is een tiny huis vooral klein. Heel klein.

No Comments

Leave a Comment