3x heel verschillende wraps!

3x heel verschillende wraps!

Wraps zijn enorm populair. Hoe makkelijk is het ook om je eten op te rollen tot een heerlijk pakketje en het zo heel gemakkelijk te kunnen eten. Elk hapje bevat een beetje van alles en als je ze goed vouwt geeft het weinig rotzooi. Je kun ze zelfs erg goed dippen in extra dipsausjes. Bij wraps denk je misschien meteen aan de meest bekende tortilla wraps. Deze zijn enorm lekker en handig, maar er zijn nog veel meer andere manieren om je eten tot een makkelijk rolletje te verpakken. We geven je graag wat ideeën!

Wraps van rijst vellen

Wraps van rijst vellen of rijstpapier zijn een Aziatische variant voor het oprollen van je eten. Rijstpapier is een stuk dunner en misschien juist steviger dan tortilla wraps. Ze zijn ook totaal niet vergelijkbaar in smaak. Rijstpapier is kleurloos en zelfs doorzichtig. Alles wat je erin stopt kun je dus lekker zien zitten. Daarnaast eet je deze wraps vaak koud. Het maken van wraps met rijs vellen wordt vaak springrolls genoemd. Dit is een lekker licht gerecht wat je kunt combineren met alle ingrediënten die je maak wilt. De vellen worden niet gefrituurd, waardoor dit de potentie heeft om een erg licht en gezond gerecht te zijn, afhankelijk van wat je erin stopt. Als je houdt van aziatisch eten, moet je echt eens gaan experimenteren met deze rijst vellen!

Wraps van Turkse pizza

Turkse pizza is ook perfect materiaal om mee te ‘wrappen’.  Turkse pizza kun je makkelijk zelf maken door een wrap te vullen met gehakt en saus. Maar je kunt ook een Turkse pizza gebruiken áls wrap en hier nog veel meet lekkers opleggen voor je hem oprolt. Vul hem met een lekkere salsa, wat groenten of extra vlees. Ook bij deze optie kun je alle kanten op.

Surinaamse wraps

De laatste optie die we willen uitlichten zijn de roti vellen. Dit is een Surinaamse variant van de standaard tortilla wraps. Hoewel deze erg veel op elkaar lijken zijn de texturen toch een beetje anders en worden ze gemaakt van verschillende ingrediënten, vetten en een verschillende gladheid van deeg.

No Comments

Leave a Comment